Γιατί ο Τσακαλώτος είπε στον Στουρνάρα «θα τρίζουν τα κόκαλα των καθηγητών σου»

Σε εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε μελέτη του ΙΟΒΕ

Τσακαλώτος και Στουρνάρας σε ρεσιτάλ.. σπόντας και καρφιώ

Χαλαρά… «καρφιά» έπεσαν σε ένα άτυπο debate που είχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Στουρνάρας στην εκδήλωση του ΙΟΒΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Φυσικά, όλα έγιναν με χιούμορ ανάμεσα στους δύο πρώην συμφοιτητές, με τον υπουργό Οικονομικών να ξεκινά λέγοντας πως «μου είπαν να μην πω τίποτα για τον Στουρνάρα για να φύγουν οι δημοσιογράφοι. Μπορεί βέβαια να τα πω, αφού φύγουν».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις συνεταιριστικές τράπεζες, θεωρώντας ότι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως διαφωνεί καθώς «απέτυχαν στην Ελλάδα».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα των καταθέσεων, λέγοντας πως – ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που είναι σε ύφεση τόσα χρόνια – οι αποταμιεύσεις είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης και των επενδύσεων και όχι προϋπόθεση.

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας διαφώνησε εκ νέου τονίζοντας ότι η αύξηση των αποταμιεύσεων είναι αναγκαίος όρος για να επιστρέψουν τα ξένα κεφάλαια.

«Θα τρίζουν τα κόκαλα των καθηγητών σου» είπε γελώντας ο κ. Τσακαλώτος στον πρώην συμφοιτητή του, με τον κ. Στουρνάρα να ρίχνει το επόμενο καρφί: «Γι’ αυτό μου αρέσει ο Ευκλείδης, είναι ρεαλιστής. Δεν τα πιστεύει, αλλά τα υπερασπίζεται».

Το τελευταίο καρφί έπεσε για το θέμα της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. 

Ο διοικητής της ΤτΕ είπε πως «δεν κάνουμε τίποτα» χωρίς κτηματολόγιο και χρήσεις γης, με τον υπουργό Οικονομικών να του απαντά πως «έχει μείνει πίσω» γιατί ήδη γίνονται αυτά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top