Τρέξτε να προλάβετε: Ρυθμίστε τα δάνειά σας με μεγάλο "κούρεμα" πριν πωληθούν στα funds!

Εκατοντάδες χιλιάδες επιστολές από τις τράπεζες για ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής

Τρέξτε να προλάβετε: Ρυθμίστε τα δάνειά σας πριν πωληθούν

Επιστολές  στέλνουν μαζικά οι συστημικές τράπεζες σε δανειολήπτες εν όψει της πώλησης του χαρτοφυλακίου των καταναλωτικών δανείων τους.  Σύμφωνα με  τραπεζικές πηγές, με αυτές  καλούν τους πελάτες τους να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους συμπεριλαμβανομένης της γενναίας «άφεσης χρέους»  (κοινώς  σημαντικό κούρεμα»).

Οι επιστολές αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που ενδέχεται ο αριθμός τους να ξεπερνά  και τους 400.000 από όλες τις χρονικές περιόδους (από πολύ παλιά δάνεια μέχρι και την έναρξη της κρίσης).

Πρόκειται για δάνεια καταναλωτικής πίστης χωρίς εξασφαλίσεις  και με τις επιστολές καλούνται οι δανειολήπτες να ρυθμίσουν στο «παρά πέντε» την οφειλή τους και πριν το δάνειό τους πωληθεί σε fund του εξωτερικού

Στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων. Το fund απαιτεί όλο το ποσό και δεν μπαίνει σε διαδικασία συνεργασίας για εξεύρεση λύσης, «κουρέματος»  κλπ

Σύμφωνα με τις ίδιες τραπεζικές πηγές, πρόκειται για μαζική «εκστρατεία» ενημέρωσης από πλευράς τραπεζών με σκοπό τη ρύθμιση. Ήδη η ΕΤΕ έχει στείλει επιστολές, και αναμένεται αντίστοιχη κίνηση από Πειραιώς και Eurobank (για την Eurobank μάλιστα  είναι το δεύτερο πακέτο αντίστοιχης πώλησης).

Το χρονικό περιθώριο που έχουν οι πελάτες για να ρυθμίσουν τα δάνειά τους κυμαίνεται από τώρα και για διάστημα 1,5 - 2 μήνες το πολύ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top