Κουπόνι 100 ευρώ για τηλεόραση και ίντερνετ σε περιοχές χωρίς σήμα

Για να αποκτήσουν πρόσβαση τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας

Λευκές περιοχές: Κουπόνι 100 ευρώ για τηλεόραση

Πολύ σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά η τηλεοπτική κάλυψη στις «λευκές περιοχές», τις περιοχές δηλαδή που δεν φτάνει το σήμερα της Digea,. σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο γεν. γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας.

Αυτό θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί  στη Βουλή και αφορά τουλάχιστον το 3,8% των κατοίκων της χώρας, δεδομένου ότι στις σχετικές μετρήσεις δεν συμπεριελήφθησαν οι κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων. 

Με απλά λόγια οι κάτοικοι των «λευκών περιοχών» θα προμηθευτούν δωρεάν ένα κουπόνι των 100 ευρώ, με το οποίο θα αποκτήσουν πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.

Με το ίδιο σύστημα, της δωρεάν παροχής κουπονιών σε πολίτες και επιχειρήσεις και κουπονιών για εσωτερική καλωδίωση, θα κάνει η χώρα μας το επόμενό της βήμα στο πεδίο των ευρυζωνικών δικτύων.

Σημειώνεται ότι – σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) – υπάρχει πληθυσμιακή κάλυψη σε ποσοστό 96% όσον αφορά το ψηφιακό φάσμα, ωστόσο μένει ακάλυπτο περίπου το 30% με 35% της γεωγραφίας της χώρας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top