Τρεις ακόμη υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάνει αίτηση επίδομα ενοικίου

Φωτάκης: Έκανα αίτηση αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ

Επίδομα ενοικίου: 3 ακόμη υπουργοί είχαν αιτηθεί

Τρία ακόμα μέλη των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποβάλλει αίτηση επιδόματος ενοικίου πέρα από τη Ράνια Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κώστα Φωτάκη, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και τον πρώην υφυπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ο κ. Φωτάκης, για τον οποίο το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχει εγκριθεί το ποσό των 5.000 ευρώ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι δεν έχει πάρει τα χρήματα ποτέ γιατί μένει σε δικό του σπίτι.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έκανε την αίτηση, αλλά δεν χρησιμοποίησε ποτέ τα χρήματα, και εξήγησε ότι την είχε κάνει όταν είχε αμφιβολία για το που θα μείνει.

«Μένω σε σπίτι του γιου μου στην Αθήνα και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε αυτή η πίστωση. Το χαρτί δεν είναι για ενοίκιο αλλά για δαπάνες διαμονής. Δεν έχω πάρει χρήματα ούτε για μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο» τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: Παραιτήθηκε και ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου – Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδης στην ερώτηση αν έχει κάνει χρήση του ποσού των 7.000 ευρώ που είχε εγκριθεί απάντησε ότι συνολικά είχε λάβει το ποσό των 350 ευρώ.

«Πήρα 350 ευρώ, πενήντα ευρώ το μήνα για επτά μήνες, για ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο οποίο έμενα. Μπορεί να έχει υπάρξει η δαπάνη αλλά για να εκταμιευθεί πρέπει να φέρεις απόδειξη του ενοικίου σου. Από τη στιγμή που υπήρχε ο νόμος έκανα αίτηση και πήρα το ποσό που ήταν 350 ευρώ συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top