Ενοχλημένος και ο Τσίπρας από το επίδομα ενοικίου στην Αντωνοπούλου – «Το επιστρέφω αλλά δεν παραιτούμαι» απαντά

ΝΔ: Να επιστρέψει εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη - Νέα ενημέρωση: 15.07

Αντιδράσεις για το επίδομα ενοικίου στην Αντωνοπούλου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα με το επίδομα ενοικίου στη Ράνια Αντωνοπούλου.

Όπως αποκάλυψε πρώτος ο Ελεύθερος Τύπος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας λαμβάνει ετήσιο επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ ως κάτοικος Νέας Υόρκης.

Συνολικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κα Αντωνοπούλου φέρεται να έχει λάβει σε 2,5 χρόνια 29.000 ευρώ με δικό της αίτημα.

Η ίδια, πάντως, στην απάντησή της τονίζει πως ό,τι έκανε ήταν νόμιμο και πως έλαβε 23.000 ευρώ στο παρελθόν, καθώς το επίδομα έχει σταματήσει από τον Αύγουστο του 2017. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως θα επιστρέψει τα χρήματα.

Διαβάστε ακόμη: Αντωνοπούλου: Ότι έκανα ήταν νόμιμο – Επιστρέφω τα χρήματα, ήταν 23.000 ευρώ

Σημειώνεται ότι το υπουργικό ζεύγος Ράνια Αντωνοπούλου – Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι από τα πλουσιότερα στην πολιτική με σπίτια σε ΗΠΑ και Ελλάδα, χαρτοφυλάκιο αξίας περίπου 3 εκατομμυρίων δολαρίων και καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων.

«Ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα περιμένουμε και την δική της τοποθέτηση» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Real FM για το θέμα.

Πληροφορίες θέλουν την κα Αντωνοπούλου να είναι στα πρόθυρα της παραίτησης, αν και δεν της έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Βέλη εξαπέλυσε στην αναπληρώτρια υπουργό η Νέα Δημοκρατία.

«H κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, προσθέτοντας: «Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο».

Ακόμη σκληρότερα ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι.

«Κανονικά δεν πρέπει απλά να παραιτηθούν, αλλά να μπουν σε αεροπλάνο και να φύγουν από την Ελλάδα» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Η κυρία Αντωνοπούλου (και ο Υπουργός Σύζυγός της) λαμβάνουν επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ το χρόνο, με διάταξη που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Απαράδεκτη πρόκληση, όταν όχι μόνο έχουν τεράστια περιουσία, αλλά διαθέτουν αποδεδειγμένα ιδιόκτητη οικία στην Αττική. Τα “καλά και συμφέροντα” με κάλυψη του ίδιου του Πρωθυπουργού. Η κυρία Υπουργός θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί και η επιδότηση να διακοπεί» τόνισε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Για «υποκρισία» του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας: «Όταν ένας από τους πλούσιους υπουργούς εισπράττει επιδότηση ενοικίου 1.000 ευρώ το μήνα από τα χρήματα των φορολογουμένων, για ποιά κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να μιλάει; Ποιά ευαισθησία μπορεί να επικαλείται; Η υποκρισία και ο κυνισμός, βασικά στοιχεία της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε όλο τους το μεγαλείο. Ας το βλέπουν όσοι ακόμη τους πιστεύουν».

«Δεν αρκεί η παραίτηση της Αντωνοπούλου όπως μου επισήμαναν άνθρωποι στο δρόμο του Πειραιά που μου είπαν ότι μένουν μαζί και δεν είναι χωρισμένοι. Και οι δύο γνώριζαν το θέμα του επιδόματος, και οι δύο έχουν σπίτι στο Μανχάταν και να το χαίρονται» δήλωσε, εξάλλου, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος στο ΘΕΜΑ 104,6 FM.

Πάντως, ως  «μικροπολιτικό θέμα», χαρακτήρισε την υπόθεση του επιδόματος ενοικίου  ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Real FM έδειξε διάθεση υποβάθμισης του θέματος, μιλώντας για «μικροπολιτικό» θέμα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top