Θα γίνει της… Novartis: Μαραθώνια συνεδρίαση 13 ωρών και ψηφοφορία την Τετάρτη

Θα μιλήσουν τα 9 από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκουν οι μάρτυρες καθώς και όλοι οι αρχηγοί

Novartis: Συνεδρίαση 13 ωρών και ψηφοφορία την Τετάρτη

Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση 13 ωρών θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη η συζήτηση και ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis.

Η Διάσκεψη της Βουλής αποφάσισε να στηθούν 10 κάλπες, μία για κάθε πολιτικό πρόσωπο που αναφέρουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες, ωστόσο η τελική απόφαση για το θέμα θα ληφθεί την Τετάρτη. Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, ζητά μία και μόνο κάλπη.

Στα ψηφοδέλτια θα υπάρχουν οι επιλογές «ναι», «όχι» και «παρών», ενώ η ψηφοφορία θα είναι μυστική. Για να γίνει η εξεταστική επιτροπή και να παραπεμφθούν τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να συγκεντρωθεί απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή από 151 ψήφοι και άνω.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9.00 και είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στις 22.00. Αναμένεται να είναι θυελλώδης καθώς έχει ενταθεί η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το θέμα. Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη Ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε μήνυση κατά του πρωθυπουργού, προκαλώντας την αντίδραση του Μαξίμου που του καταλόγισε μόνιμη μανία καταδίωξης.

Θα μιλήσουν 8 εισηγητές των κομμάτων, 16 βουλευτές από όλα τα κόμματα  (μεταξύ των οποίων και ανεξάρτητοι, 8 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, θα μιλήσουν οι 9 από τους 10 καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για υπηρεσιακούς λόγους και θα στείλει υπόμνημα.

Σημειώνεται πως οι συνολικοί ψήφοι για τη συγκεκριμένη ψηφοφορία  θα είναι 295 καθώς 5 εκ των εμπλεκόμενων προσώπων είναι εν ενεργεία βουλευτές και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top