Σε 30-35 δις… μόνο (!) υπολογίζουν το κόστος Βαρουφάκη στον ΣΥΡΙΖΑ!

«Σπιλώνουν τον Γιάνη επειδή δεν ήταν συνεργάσιμος» απαντά το Diem 25

ΣΥΡΙΖΑ: 30-35 δις... μόνο το κόστος Βαρουφάκη

Στα 30-35 δις ευρώ… μόνο (!) εκτιμά το κόστος του α΄ εξαμήνου του 2015 και της θητείας του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, επικαλούμενος τα όσα ειπώθηκαν από τον νυν υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως δήλωσε ο ίδιος  βουλευτής στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «κουφό»  αυτό που είπε ο Βίζερ για κόστος 200 δισ. ευρώ,  ενώ διαφώνησε και με  την εκτίμηση Ρέγκλινγκ  - Στουρνάρα για κόστος 100 δισ.  ευρώ.

«Μέσα στην ΚΟ μας είπε ο Τσακαλώτος ότι υπήρχε ένα κόστος αλλά πολύ μικρότερο» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Ναι, υπάρχει ένα κόστος. Μια προσπάθεια μεγαλύτερη δική μου να προσδιοριστεί περισσότερο από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών μου έδειχναν ένα μέγεθος των 30-35 δισ. ευρώ, όχι παραπάνω».

Η απάντηση μέσω Diem 25: Σπιλώνουν τον Γιάνη επειδή δεν ήταν συνεργάσιμος

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα της κίνησης  Diem 25:     

«Ο Τόμας Βίζερ δεν χάνει ευκαιρία να κάνει αναφορές στον Γιάνη Βαρουφάκη και στην περίοδο που διαπραγματευόταν στην αρένα του Eurogroup. Αυτή τη φορά μας είπε πως η διαπραγμάτευση κόστισε τα διπλά από τα 100δισ. που είχαν υπολογίσει άλλοι “ειδήμονες”. Ανεβαίνει το ποσό, αχνοφαίνεται κι ο JFK στο βάθος.

Παρ’όλ’αυτά τα φαιδρά, είναι απορίας άξιον γιατί αυτή η επιμονή στη σπίλωση του Βαρουφάκη (που καταντά κανονική εμμονική πλειοδοσία σπιλώματος). Παρόμοια κρούσματα είχαμε κι από τον Μοσκοβισί, τον Ντάισελμπλουμ, τον Σόιμπλε στην τελευταία του συνέντευξη ως ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας. Ταυτόχρονα οι ίδιοι εξαίρουν τον τωρινό Έλληνα ΥΠΟΙΚ για το πόσο συνεργάσιμος είναι κι επιτυχημένος στην εφαρμογή του προγράμματος, του τρίτου μνημονίου δηλαδή. Μάλλον κάπου εκεί έγκειται ο φόβος, το μένος και η επιμονή σπίλωσης του συνιδρυτή του κινήματός μας Γιάνη Βαρουφάκη: δεν ήταν συνεργάσιμος στις ανορθολογικές επιταγές της τρόικας.

Ενδεχομένως επειδή και το εγχείρημα στο οποίο συμμετέχει, το DiEM25, προτάσσει κάτι που φοβάται πραγματικά το Ευρωπαϊκό Κατεστημένο: τη Δημοκρατία! Τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Δήμου! Ενός Δήμου που παίρνοντας τη ζωή του στα χέρια του, θα αφήσει χωρίς δουλειά τους γραφειοκράτες σαν τον κ. Βίζερ, που τώρα παίρνουν τις αποφάσεις για αυτόν χωρίς αυτόν». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top