Έρχεται πολιτική θύελλα για τη Novartis: 10 πολιτικοί στο στόχαστρο από τη Δικαιοσύνη!

Αναμένεται να αποσταλεί η δικογραφία στη Βουλή - Νέα ενημέρωση 20.35

Πολιτική θύελλα έρχεται για το σκάνδαλο Novartis , ο φάκελος του οποίου ετοιμάζεται να αποσταλεί από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η  Δικαιοσύνη φέρεται να εντόπισε δωροδοκίες και απιστία και για πολιτικά πρόσωπα!  Πρόκειται για 9-10 πολιτικά πρόσωπα,  που η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους  θα προκαλέσει αίσθηση, ενώ το διάστημα που αφορά η έρευνα ξεκινά το 2006 και καταλήγει στις αρχές του 2015.  

Όπως αναφέρει ο Γιάννης Ευσταθίου στο ρεπορτάζ του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα ανάμεσά τους  βρίσκονται πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί Υγείας και οικονομικών, από το 2006 έως τις αρχές του '15!

Ύστερα από έρευνα πολλών μηνών, συνεργασία με το FBI, ταξίδια στην Αμερική και άντληση στοιχείων από προστατευόμενους μάρτυρες που «έδειξαν» τους  κατηγορούμενους ως επίορκους, ένα μέρος της μεγάλης αυτής έρευνας είναι έτοιμο να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS

Η Εισαγγελία Διαφθοράς  ερεύνησε αν η Novartis, με τις πλάτες ισχυρών πολιτικών προσώπων, πουλούσε ακριβά τα φάρμακα στην Ελλάδα, ζημιώνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Η πρώτη αποτίμηση από τους γνώστες της διάστασης του σκανδαλου κάνουν λόγο για ζημιά ακόμη και 2 δις ευρώ.

Κυβερνητικά στελέχη τις τελευταίες ημέρες προανήγγειλαν μεγάλες αποκαλύψεις, όπως ο Πάνος Καμμένος που είχε γράψει στο twitter:  «Τώρα που έρχεται η Novartis θα καταλάβετε γιατί λυσσάξανε  εναντίον μου οι «3 σωματοφύλακες» και οι άρπαγες εκδότες του ΚΕΕΛΠΝΟ».

 «Ας αφήσουν τις τρίχες, εδώ είμαστε! Δεν έχω αμφιβολία ότι ο Τσίπρας θα κάνει ό,τι μπορεί για να μείνει στην εξουσία. Θα πετάξουν λάσπη, θα βρουν ψευδομάρτυρες, το έκαναν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στο Ερρίκος Ντυνάν» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.   

ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΦΟΥΝΤΩΝΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS

Στο μεταξύ,  σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πήγε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την ώρα που φούντωναν οι διαρροές για τη δικαστική αποκάλυψη του σκανδάλου. Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε το γεγονός.

 «Ο Υπουργός  Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος επισκέφθηκε την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά. Η Εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι η δικογραφία διαβιβάζεται στον υπουργό Δικαιοσύνης για τις απαραίτητες ενέργειες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΟΥΣΑΝ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ… CALL GIRL ΚΑΙ ΠΑΙXΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΥΛΕΤΑ!

Το σκάνδαλο Novartis είναι παγκόσμιο και η Ελλάδα αποτελεί μια ψηφίδα του. Η εταιρία συνεργάστηκε κι έδωσε στοιχεία για το κύκλωμα των κρατικών λειτουργών που τη βοήθησαν, και των γιατρών που συνταγογραφούσαν για λογαριασμό της, με υψηλά ανταλλάγματα:  Πολυτελή ταξίδια, call girl,  παιxνίδια στη ρουλέτα.

Προς το παρόν ποινική δίωξη ασκήθηκε μόνο σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα. Η έρευνα συνεχίζεται.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top