Κ. Μακρή: «Το Μαξίμου επιχειρεί να μειώσει τη σημασία του συλλαλητηρίου»

Εμμένει στη γραμμή της για το Σκοπιανό

Λάθος ανάγνωση όσον αφορά στον συλλαλητήριο έκανε η κυβέρνηση από την αρχή, όπως είπε η Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε λάθος χειρισμούς.

«Η κυβέρνηση θεώρησε ότι το Σκοπιανό δεν ενδιαφέρει την πλειοψηφία και άρα μπορούσε να πάει συγκρουσιακά, να λέει δηλαδή ότι όσοι μετέχουν στα συλλαλητήρια είναι εθνικιστές και ακραίοι», είπε η Κ. Μακρή, εκτιμώντας ότι αυτή η τακτική είχε σαν αποτέλεσμα να κατέβει στο συλλαλητήριο ακόμα περισσότερος κόσμος.

«Σήμερα οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο θέλησαν να δείξουν ότι δεν είναι ακραίοι και εθνικιστές. Και τέτοιοι υπήρχαν σίγουρα, αλλά δεν μονοπώλησαν την πλατεία, οι περισσότεροι ήταν κανονικοί άνθρωποι, οικογενειάρχες που ήρθαν από όλη την Ελλάδα», είπε.

Στο ερώτημα μάλιστα αν η κυβέρνηση μπορεί τώρα να κάνει πίσω, παίρνοντας το μήνυμα του συλλαλητήριού, η Κάτια Μακρή εκτιμά πως όχι.

«Νομίζω ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να κάνει πίσω. Είναι μάλλον εγκλωβισμένη γιατί οι Σκοπιανοί στην έξωθεν μαρτυρία τους φαίνονται απόλυτα διαλλακτικοί.  Ακόμα και Αλβανόφωνοι λένε να τα βρούμε. Άρα αν η κυβέρνηση οπισθοχωρήσει θα φανεί ότι εκείνη χρεώνεται το ναυάγιο και αυτό δε θέλει να συμβεί και για την Ελλάδα δεν πρέπει κιόλας να συμβεί», τόνισε.

Γι’ αυτό άλλωστε και στις ανακοινώσεις της η κυβέρνηση συνεχίζει να πηγαίνει συγκρουσιακά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top