Απίστευτο: Με δόσεις ζουν πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες

Προκειμένου να γλιτώσουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς

Απίστευτο: Με δόσεις ζουν πάνω από 1 εκατομμύριο Έλληνες

Με... δόσεις ζουν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Έλληνες και όπως φαίνεται η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί αρκετά χρόνια.

Συγκεκριμένα, πάνω από 1 εκατομμύριο πολίτες και επιχειρήσεις έχουν εγκλωβιστεί στις ρυθμίσεις της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να γλιτώσουν από κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων και πλειστηριασμούς ακινήτων.

Μάλιστα οι φορολογούμενοι μπορούν, πλέον, να ρυθμίσουν και μελλοντικές οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Παράλληλα, σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να βάλουν και άλλες δόσεις για να μη χάσουν κάποια ρύθμιση... δόσεων στην οποία έχουν ενταχθεί.

Διαβάστε ακόμη: Άνοιξε η εφαρμογή: Σε 12 δόσεις και μέσω Taxis ο ΕΝΦΙΑ και οι μη ληξιπρόθεσμές οφειλές στην εφορία

Οι πολλές δόσεις είναι αποτέλεσμα της διόγκωσης των φόρων και των αυξανόμενων τα τελευταία χρόνια ασφαλιστικών εισφορών. Και το χειρότερο είναι ότι εάν κάποιος δεν πληρώσει σε διάστημα 24 ωρών την οφειλή του, για παράδειγμα, στην εφορία, αυτή καθίσταται ληξιπρόθεσμη και αυτόματα ξεκινούν οι διαδικασίες από τον ελεγκτικό μηχανισμό για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Μάλιστα, όσοι είναι ενταγμένοι στη ρύθμιση των 100 δόσεων της εφορίας και δεν πληρώσουν εντός της προθεσμίας χάνουν την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση και γίνεται απαιτητό το σύνολο του ποσού μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι είναι ενταγμένοι:

1. Στην πάγια ρύθμιση της εφορίας που είναι σε 12-24 δόσεις.

2. Στην πάγια ρύθμιση των Ταμείων που προβλέπει κατ’ ανώτατο όριο 12 δόσεις.

3. Στη ρύθμιση των 100 δόσεων της εφορίας, στην οποία πλέον δεν μπορεί να ενταχθεί κάποιος φορολογούμενος.

4. Στη ρύθμιση των 100 δόσεων των ασφαλιστικών ταμείων, στην οποία επίσης δεν μπορεί να ενταχθούν οφειλέτες καθώς δεν είναι ενεργή.

5. Σύντομα θα ενταχθούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικρές επιχειρήσεις με χρέη έως 50.000 ευρώ στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Στη ρύθμιση αυτή εντάσσονται, επί της ουσίας, όσοι εξαιρούνται από τη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top