Πόντιος Πιλάτος η Κομισιόν για το Σκοπιανό

«Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε αν υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας»

Πόντιος Πιλάτος η Κομισιόν για το Σκοπιανό

"Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε αν υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας επίλυσης για το θέμα της ονομασίας ή όχι, ή ποιο είναι το μέγεθός" απαντά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν σε ερώτημα σχετικό με την κόντρα που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα για το αν και κατά πόσο η κυβέρνηση θεωρεί ότι το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί τώρα και ενδεχομένως η αντιπολίτευση να έχει άλλη θέση.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών, ο Αλεξάντερ Βιντερστάιν εξήγησε ότι η Κομισιόν δεν πρόκειται να σχολιάσει "σχόλια άλλων" και δεν είναι δική της δουλειά να κρίνει το αν υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας επίλυσης.

Επανέλαβε δε την  πάγια θέση ότι δεν υπεισέρχεται σε σχολιασμό της τρέχουσας διαδικασίας διαπραγμάτευσης, αναμένει όμως οι συνομιλίες να μεταφραστούν σε απτά αποτελέσματα. 

"Η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης του ζητήματος του ονόματος μετά από διαπραγμάτευση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει καθοριστικής σημασίας", αναφέρει η πάγια θέση. "Εν προκειμένω, χαιρετίζουμε πρόσφατα βήματα της κυβέρνησης της πΓΔΜ για τη διεξαγωγή συζητήσεων με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα για την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε περαιτέρω συγκεκριμένα, απτά αποτελέσματα".

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top