6 χρόνια χωρίς τον ευπατρίδη της πολιτικής Γιάννη Κεφαλογιάννη

Πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι τίμησαν τον αείμνηστο πολιτικό - Νέα ενημέρωση 22.03

Τη μνήμη του ευπατρίδη πολιτικού Γιάννη Κεφαλογιάννη τίμησαν πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι με αφορμή την συμπλήρωση έξι ετών από τον θάνατό του.

Ήταν όλοι εκεί, στο Μέγαρο Μουσικής,  για να τιμήσουν τον ασυμβίβαστο πολιτικό που για 50 χρόνια υπηρέτησε χωρίς εκπτώσεις το δημόσιο συμφέρον:  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παρόντες επίσης εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του επιχειρηματικού κόσμου μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης , συνοδευόμενος από τη σύζυγό  του Μαριάννα.

Σε μια κατάμεστή αίθουσα με οικοδέσποινα την Όλγα Κεφαλογιάννη, συγγενείς, φίλοι αλλά και πολιτικοί αντίπαλοι υπενθύμισαν τις διδαχές του αείμνηστου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

«Υπήρξε ο άνθρωπος της συναίνεσης, που είναι απαραίτητη στα μεγάλα και σημαντικά, κάτι που το βλέπουμε και σήμερα» τόνισε στην ομιλία του για τον αείμνηστο πολιτικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε ότι το έργο του εκλιπόντος υποδεικνύει πώς «να μπορέσουμε μέσα και σε αυτές τις συνθήκες  να αντιμετωπίσουμε την πολύσύνθετη κρίση που περνά η χώρα μας».

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ήταν ο υπουργός που θέσπισε το 166 και τα επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία και  προχώρησε στο κάψιμο των φακέλων πολιτικών φρονημάτων.  Στη μάχη του για την διαφάνεια και την Δημοκρατία χρησιμοποίησε σαν όπλο ακόμη και την παραίτηση.  Γι αυτό και οι πολιτικοί του αντίπαλοι όπως ο Γιώργος Γεννηματάς αναγνώριζαν το έργο του. «Οι αντιπαραθέσεις τους όμως χαρακτηρίζονταν από έναν γνήσιο πολιτικό πολιτισμό που γνώμονα μόνο το εθνικό συμφέρον» υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.   

Την πολιτική του παράδοση συνεχίζει σήμερα η Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης,  για την οποία υπενθύμισε ότι  «εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνου  και στη συνέχεια πρώτη στην μεγάλη περιφέρεια της Ά  Αθήνας».

«Ήταν ευπατρίδης, τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη και στην ιατρική πράξη και στην πολιτική του σταδιοδρομία» ανέφερε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Δημόπουλος για τον ιατρό-πολιτικό.  

Την εκδήλωση οργάνωσε η Εταιρία Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού και η οικογένειά του Ιωάννη Κεφαλογιάννη. 

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η μνήμη, η ιστορία και ο σεβασμός της είναι ο καλύτερος οδηγός μας για το μέλλον»

 

Στο τέλος της εκδήλωσης, η βουλευτής Α' Αθηνών και τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η συγκίνησή μου για τη σημερινή ημέρα και την εκδήλωση μνήμης για τη ζωή και το έργο του Γ. Κεφαλογιάννη.

Είναι σημαντικό, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάει η χώρα, να ανακαλούμε στη μνήμη μας τις διαδρομές και την προσφορά πολιτικών που σημάδεψαν το δημόσιο βίο με το πέρασμά τους, όπως ήταν ο Γ. Κεφαλογιάννης. Πολιτικών που προσέφεραν στην μεταπολεμική Ελλάδα και αγωνίστηκαν για να υπάρξει ευημερία, ασφάλεια και προκοπή στον τόπο.

Ο Γιάννης  Κεφαλογιάννης αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για τα δίκαια της πατρίδας, την προάσπιση της δημοκρατίας και τα συμφέροντα του λαού.

Αυτή η παρακαταθήκη που μας άφησε, είναι σήμερα επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο το εθνικό έρχεται πάνω από το κομματικό.

Η Ελλάδα και τα δίκαια της οφείλουν να ενώνουν, όχι να διχάζουν.

Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε νέες μεγάλες συνθέσεις, ισχυρή αυτοπεποίθηση, έναν νέο πατριωτισμό.

Η μνήμη, η ιστορία και ο σεβασμός της είναι ο καλύτερος οδηγός μας για το μέλλον».

Διαβάστε επίσης:  Πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι τίμησαν τη μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top