Πυρά από τους «53+» για σύμπραξη με Καμμένο: «Παρά φύσιν η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ»

Στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά από τους «53+» για σύμπραξη με Καμμένο

Με σκληρά λόγια αναφέρθηκαν στην αναγκαία κυβερνητική σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι «53+» στο κείμενο που κατέθεσαν στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Η παράλογη επιτροπεία μετά την έξοδο και έως ότου αποπληρωθεί το 75% της δανειακής βοήθειας, δεν αφήνει περιθώριο πανηγυρισμών.

ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Ανεξάρτητη, πολυδιάστατη και φιλειρηνική πολιτική σημαίνει ενίσχυση των υπαρκτών και ελπιδοφόρων πρωτοβουλιών για λύση του ‘’μακεδονικού’’, στη βάση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις, μακριά από λογικές εθνικισμού απ΄ όπου και αν προέρχονται.

ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ 53 ΤΟ «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ»

«Πάμε αλλιώς» σημαίνει να αποδεχτούμε τις ήττες που έχουμε υποστεί από έναν πανίσχυρο, αλλά όχι ανίκητο αντίπαλο και ταυτόχρονα, επιμονή στην ανάγκη να σηκωθούμε και να δώσουμε τη μάχη με τα δικά μας όπλα και όχι με τα δικά τους. Είμαστε αποφασισμένοι/ες να νικήσουμε.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ

Οι πολιτικές συμμαχίες δεν μπορούν να ξεπερνούν τη διαχωριστική γραμμή Αριστερά – Δεξιά. Η υποχρεωτική και σε ορισμένες περιπτώσεις οδυνηρή συμμαχία με τους ΑΝ.ΕΛΛ. -και όσο αυτή θα διαρκέσει- δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, για υπαναχωρήσεις σε κρίσιμα για τη φυσιογνωμία μας ζητήματα.

Μέσα σε αυτό το παράδοξο και ξένο για την Αριστερά πλαίσιο, περιορίζονται οι δυνατότητες συμμαχιών, κυρίως στο πολιτικό πεδίο, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως «ανάδελφο» κόμμα, ως κόμμα χωρίς συμμαχίες ή με συμμαχίες «παρά φύσιν», που αναγκαστικά γέρνουν τη ζυγαριά προς τα δεξιά.

ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΑΙΧΜΕΣ

«Είναι σημαντικό να πορευόμαστε με βάση το ότι οι ρήξεις και οι συμβιβασμοί που θα επιλέξουμε, θα είναι προϊόν Συλλογικής απόφασης και όχι επιμέρους και ευκαιριακών σχεδιασμών».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top