Ευκλείδης Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσει μείωση αφορολόγητου από το 2019

Τι είπε στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Τσακαλώτος

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και αναφέρθηκε στους βραχυπρόθεσμους κινδύνους, στα προβλήματα, στους πλειστηριασμούς, στις τράπεζες και κυρίως στον κίνδυνο να ζητήσει το ΔΝΤ μείωση του αφορολόγητου πριν τον κόφτη.

Διαβάστε επίσης: Εκρηκτικό κοκτέιλ με… σφραγίδα ΔΝΤ: Έρχεται (;) χαράτσι έως 650 ευρώ από 1/1/2019

Ο υπουργός Οικονομικών, παραδέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα». Ένα από αυτά, είναι και οι πλειστηριασμοί, για τους οποίους πιέζουν οι δανειστές και κρατούν όμηρο ένα μέρος της δόσης.

Οι πλειστηριασμοί

«Η βασική θέση της Αριστεράς είναι η κοινωνική στέγαση», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και συνέχισε λέγοντας πως «όποιος θέλει θα πρέπει να μπορεί να παίρνει δάνειο. Και οι τράπεζες πρέπει να πάρουν κάποια στιγμή τα χρήματά τους. Όταν υπάρχει κρίση πρέπει να πάρεις μέτρα. Αυτά τα μέτρα θα τα δεις όταν υπάρχει κανονικότητα και προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί».

ΔΝΤ - Αφορολόγητο

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για δυο κινδύνους. Ο ένας, είπε, είναι οι τράπεζες και ο δεύτερος, το ΔΝΤ. Δεν απέκλεισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητήσει να μειωθεί κι άλλο το αφορολόγητο το 2019 και όχι το 2020.

Ακόμα, αναρωτήθηκε: «Πώς το αντιμετωπίζεις; Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δική σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς».

Ο υπουργός Οικονομικών, σε εκείνο το σημείο σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε και στο τέλος του προγράμματος. «Φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. Αλλά δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top