Κάτια Μακρή: Το συλλαλητήριο της Κυριακής βαρόμετρο για το Σκοπιανό

«Ευφυέστατη πολιτικά η κίνηση Τσίπρα να συναντήσει τον Ιερώνυμο»

«Φαίνεται πως έχουμε μπει σε μία τελική ευθεία για να δούμε εάν θα υπάρξει λύση ή όχι για το Σκοπιανό» είπε η Κάτια Μακρή, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο «καυτό θέμα» της  ονομασίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως είπε, προξένησε μεγάλη αίσθηση το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αμέσως μετά τις προτάσεις Νίμιτς, που όλες περιείχαν το όνομα «Μακεδονία».

Όπως εκτίμησε δεν ήταν τυχαία η συνάντηση: «Θέλω να ρωτήσω το εξής: σκεπτόμαστε τι θα γινόταν εάν την Κυριακή από άμβωνος όλοι οι ιεράρχες έβγαζαν πύρινους λόγους για το Σκοπιανό; Αυτό προφανώς σκέφτηκε ο πρωθυπουργός και πήγε στον Ιερώνυμο, επιλέγοντας να έχει την εκκλησία σύμμαχο και όχι αντίπαλο. Αυτή, βέβαια, είναι μια εικόνα που ξενίζει σε ένα κοσμικό κράτος με αριστερή κυβέρνηση αλλά ως κίνηση ήταν πολιτικά ευφυέστατη. Και αυτό γιατί με το φρένο που βάζει ο κ. Ιερώνυμος στα συλλαλητήρια, δεν πριμοβοδεί τις συγκεντρώσει, αφοπλίζει τον κ. Καμμένο και κάνει τη ΔΝ αν βγαίνει λίγο πιο δεξιά από τον ίδιο».

«Βαρόμετρο, βέβαια, για το θέμα θα είναι η συγκέντρωση της Κυριακής. Εάν το μήνυμα είναι ηχηρό, η κυβέρνηση θα το ακούσει. Αν είναι χλιαρό, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και θα κλείσει το ζήτημα της ονομασίας» είπε η σχολιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR.

«Τι θα κάνουν, όμως, τα Σκόπια είναι μυστήριο. Ο Ζάεφ είναι αδύναμος και δείχνει να θέλει να λύσει το θέμα ρίχνοντας στο μπαλάκι στο λαό» κατέληξε η Κάτια Μακρή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top