To πακέτο προτάσεων για το Σκοπιανό που κατέθεσε ο Νίμιτς

Στα Σκόπια ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ - "Ένταξη μόνο αν βρεθεί λύση"

Ο Μάθιου Νίμιτς επανέφερε πακέτο παλαιότερων προτάσεων   στην συνάντηση με τον Έλληνα και τον Σκοπιανό διαπραγματευτή στη Νέα Υόρκη και εξήγησε ότι δεν είναι ρεαλιστική μια λύση χωρίς τον όρο «Μακεδονία». Νέες συναντήσεις θα γίνουν τις επόμενες εβδομάδες  ενώ αποτέλεσμα  αναμένεται σε 1 με 2 μήνες.

«Έκανα τις προτάσεις μου, έδωσα τις ιδέες μου και στις δύο πλευρές για να τις μελετήσουν με την ελπίδα να βρεθεί λύση» δήλωσε  ο ειδικός διαμεσολαβητής.  

 ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ Ο ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - "ΕΝΤΑΞΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ"

Ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ ζήτησε από τα Σκόπια να βρεθεί λύση για να υπάρξει ένταξη,  ενώ οι Σκοπιανοί επιμένουν σε δημοψήφισμα και εθνική ταυτότητα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε στο Balkaninsight ότι η λύση μπορεί να είναι πιθανή μόνο εάν δεν υπονομευθεί η εθνική ταυτότητά της χώρας και ότι  το δημοψήφισμα θα είναι πολύ σημαντικό για την βιωσιμότητα της λύσης.

«Αν υπάρξει πρόοδος θα ενημερωθεί η Βουλή» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών  Γιώργος Κατρούγκαλος στη Βουλή,  ενώ έγκυροι αναλυτές θεωρούν ωφέλιμη μια λύση αν είναι συνολική. «Μόνο σε αυτήν την περίπτωση θα κερδίσει πολλαπλά η Ελλάδα» δήλωσε στο Star o Δρ Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.   

 ΥΒΡΕΙΣ  Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Ν.ΚΟΤΖΙΑ

Στη Βουλή, δεν λείπουν και  οι ακραίες φωνές κατά του υπουργού Εξωτερικών  Νίκου Κοτζιά, με ύβρεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.   «Γίνονται γεύματα για να σιτίζουμε το παχύδερμο του σταλινισμού και όλα αυτά τα ανθελληνικά σκουπίδια που προδίδουν την Μακεδονία» τόνισε με το γνωστό του ύφος ο βουλευτής της .  

ΙΕΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

60 ιερείς με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας  Αμβρόσιου έκαναν πορεία στο Αίγιο, μετά την οποία τέλεσαν τρισάγιο και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top