Μητσοτάκης: Αυτό που συμφώνησε με τους εταίρους η κυβέρνηση δεν είναι καθαρή έξοδος από το μνημόνιο

Έκανε λόγο για «ένα τέταρτο μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση»

Τα περί καθαρής εξόδου από το μνημόνιο με την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος αμφισβήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

«Οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διατυμπανίζουν ότι η χώρα οδεύει προς μία δήθεν "καθαρή έξοδο" από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί ότι αυτό που έχει συμφωνήσει η κυβέρνησή τους, σε τίποτα δεν μοιάζει με καθαρή έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τα προγράμματα προσαρμογής» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για συμφωνία μέτρων αξίας 2% του ΑΕΠ, για εφαρμογή μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος, για υψηλά πλεονάσματα για 40 χρόνια και εκχώρηση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, καθώς και για εποπτεία της Ελλάδας μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα, «πολύ βαρύτερη, από αυτή άλλων χωρών που εξήλθαν από αντίστοιχα προγράμματα προσαρμογής», ενώ χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «ένα τέταρτο μνημόνιο, χωρίς χρηματοδότηση».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ακόμη για την ανάγκη υλοποίησης ενός τολμηρού σχεδίου αλλαγών την επόμενη ημέρα και επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από την ομιλία του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top