Ένταση εντός και εκτός Βουλής για τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Ξύλο και χημικά στα σκαλοπάτια – Αριστερά εναντίον αριστεράς για τις απεργίες

Ένταση επικρατεί εντός και εκτός Bουλής με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Ξύλο και χημικά έπεσαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μετά το τέλος της πορείας του ΠΑΜΕ, ενώ μάχες σώμα με σώμα έγιναν στα σκαλιά της Βουλής πίσω απο τον Άγνωστο Στρατιώτη!  

Όπως φαίνεται στα πλάνα ένας αστυνομικός έχει πέσει στο έδαφος και οι διαδηλωτές που φωνάζουν υβριστικά συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τον χτυπούν αλύπητα.  Κάποιοι άλλοι έχουν αρπάξει την ασπίδα ενός αστυνομικού και γίνεται περιορισμένη χρήση χημικών.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

«Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!» τόνισε απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, με την διάταξη που δυσκολεύει τις απεργίες να έχει προκαλέσει πόλεμο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Ο Περισσός στριμώχνει τη κυβέρνηση απο τα αριστερά, καθώς τις τελευταίες 76 ώρες επιδίδεται σε επαναστατική γυμναστική εντός και εκτός Βουλής.

«Στρέφομαι στους συναδέλφους του ΚΚΕ, πραγματικά θεωρείτε ότι αυτό συνιστά κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας;» ρώτησε από την πλευρά της τους βουλευτές του ΚΚΕ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, για να εισπράξει την απάντηση:    

   

«Ντροπή ...ντροπή!».

«Να ξέρετε ότι  ο λαός θα σας σαρώσει και εσάς και τις ρυθμίσεις σας» ανέφερε από την πλευρά του ΚΚΕ ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.  

«Εκείνος ο αριστερός,  ο κομμουνιστής συνδικαλιστής που κτυπάει το τραπέζι μπροστά στην υπουργό πραγματικά είναι επαναστάτης φασίστας» υποστήριξε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος.     

« Όπως λένε οι αμερικάνοι “You haven’t see anything yet”,  δεν έχετε δει τίποτα ακόμη» έδωσε τη δική του… νότα στη συζήτηση ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.    

«Εμείς θα του θυμίσουμε τους στίχους ενός τραγουδιού, να δεις τι σου έχω για μετά!» απάντησε στον κ. Τσακαλώτο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.  

Στον πόλεμο μπήκε και η Αλέκα Παπαρήγα: «Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ έρχονταν φρεσκοξυρισμένοι και αγουροξυπνημένοι στις απεργίες να ρίξουν κανένα γιαουρτάκι».

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι η ένταση με το ΚΚΕ θα αποκλιμακωθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου τη Δευτέρα, οπότε το ΠΑΜΕ έχει καλέσει εκ νέου τους εργαζόμενους να βγουν στους δρόμους. Μένει να φανεί, αν η εκτίμηση τους είναι σωστή ή όχι...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top