Καμμένος: Δεν δέχομαι ούτε «Νέα» ούτε «Άνω Μακεδονία»

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της FYROM

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίστηκαν  οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των υπουργών εξωτερικών  Ελλάδας και Σκοπίων . Αμετακίνητος, εναντίον της χρήσης του όρου Μακεδονία με οποιοδήποτε τρόπο τάχθηκε ο Πάνος Καμμένος.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθούμε τον όρο «Μακεδονία»  και ο ελληνικός όρος  Μακεδονία είναι και η «Νέα Μακεδονία» και η «Άνω»  και η «Κάτω»  και η upper  «Μακεδονία». Υπάρχουν όροι γεωγραφικοί που αποδεχόμαστε όπως το “Βαρντάσκα”» τόνισε μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ ο κ. Καμμένος.    

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ – ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ο Υπουργός Εξωτερικών είχε μυστική συνάντηση με τον σκοπιανό ομόλογο του Νικολά Ντιμιτρόφ σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη και  «συμφώνησαν να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο  στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Εξωτερικών.   

Διαβάστε επίσης: Τι συζήτησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και FYROM στη Θεσσαλονίκη

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός των Σκοπίων που ήταν προχθές στην Αθήνα υποστήριξε ότι υπάρχει  σύγκλιση σε σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». «Η Ελλάδα δέχεται όνομα που έρχεται κοντά στο όνομα Μακεδονία» δήλωσε ο Μπουχάρ Οσμάνι στη χώρα τους.    

Στην επιστολή του Αρχιεπισκόπου στον πρωθυπουργό όπου γινόταν λόγος «γιά τήν ἀντίστοιχη ὀνομασία τῆς σχισματικῆς Ἐκκλησίας, ἀπό τόν τίτλο τῆς ὁποίας πρέπει νά ἀπαληφθεῖ ὁ ὅρος «Μακεδονία» καί τά παράγωγά του» ο  κ. Τσίπρας  απάντησε  ότι θα τη λάβει υπόψη του, αλλά αναφέρθηκε και στην εθνική ομοψυχία που απαιτείται.

Διαβάστε ακόμα: Τσίπρας προς Ιερώνυμο: Ανοιχτές οι πόρτες για διάλογο με την Εκκλησία στα εθνικά θέματα

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ  

Νωρίτερα απο το υπουργείο Εξωτερικών μιλούσαν για  συμπόρευση  Εκκλησίας - Χρυσής Αυγής.  

 «Εγώ γνωρίζω ότι είναι εν αγνοία του Υπουργού Εξωτερικών. Δεν έχει καμία σχέση η εκκλησία να συμπορεύεται με κανένα από τα κόμματα» δήλωσε στον Real Fm ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.     

ΔΕΝΔΙΑΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 «Είναι απαράδεκτο και απολύτως καταδικαστέο να ταυτίζει το Υπουργείο Εξωτερικών και ο Υπουργός Εξωτερικών  την Εκκλησία με τη Χρυσή Αυγή» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας στο Star.  

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΣ

Στο Μουσείο της Πέλλας, μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  διαμήνυσε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ελληνικότητα της Μακεδονίας ζήτησε ενημέρωση για το Σκοπιανό και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διχάζει τους πολίτες.

«Να μας έχετε εμπιστοσύνη. Όπως είχατε εμπιστοσύνη και στον Κώστα Καραμανλή το 2008 στο Βουκουρέστι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top