Τι συζήτησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και FYROM στη Θεσσαλονίκη

Επιβεβαίωσε τη συνάντηση Κοτζιά- Ντιμιτρόφ το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών

Τι συζήτησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και FYROM στη

Ανακοίνωση με την οποία επιβεβαίωσε τη «μυστική» συνάντηση των  Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά και των Σκοπίων Nίκολα Ντιμιτρόφ σήμερα στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, «η  συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση και εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

Καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Οι Υπουργοί εξέφρασαν την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον Προσωπικό Απεσταλμένο του ΓΓΗΕ, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία. Οι δύο Υπουργοί  συζήτησαν επί της ακολουθητέας μεθοδολογίας, της προσέγγισης των δύο πλευρών  και του πλαισίου που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν όπως αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν την διαφορά στο θέμα του ονόματος.

Αντήλλαξαν, επίσης, απόψεις γύρω από τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα εν όψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών». 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top