Kυβέρνηση: «Το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό θα διαταράξει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

Σε χρόνο ρεκόρ προσδιορίστηκε η αίτηση αναστολής

Σε χρόνο ρεκόρ προσδιορίστηκε η αίτηση αναστολής της κυβέρνησης κατά της χορήγησης ασύλου στον πρώτο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς. Οι συμπαραστάτες των στρατιωτικών άσκησαν σκληρή κριτική στην πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης να δικαστούν στην Ελλάδα.

 Η πρώτη μάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς στη νέα δικαστική διένεξη που άνοιξε η χορήγηση ασύλου δόθηκε στο Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας,  με το Δημόσιο να προβάλλει ως επιχείρημα τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Ο Τούρκος αξιωματικός δεν παρέστη στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία κατά την οποία ο εκπρόσωπος του Δημοσίου υποστήριξε ότι η χορήγηση ασύλου θα διαταράξει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 «Εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί από οποιοδήποτε δικαστήριο» , υποστήριξε ο Βασίλης Παπαδόπουλος,  νομικός σύμβουλος του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

"ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ"

 Ο υπουργός Δικαιοσύνης με συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247 επανέλαβε τα περί δίκης των 8 στην Ελλάδα.  «Εάν λοιπόν, σας ξαναλέω και πάλι, υπάρξει υποβολή μηνύσεως εκ μέρους της Τουρκίας  τότε είμαστε υποχρεωμένοι να κινήσουμε, υποχρεωμένη η Ελληνική Δικαιοσύνη και η εισαγγελία να εξετάσει αυτό το αίτημα» ισχυρίσθηκε.

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Απόστολος Δοξιάδης σχολίασε από την πλευρά του: «Ο κ. Κοντονής εδώ λειτουργεί ως οιονεί νομικός σύμβουλος του Τουρκικού κράτους. Δεν είναι δουλειά του να λέει τέτοια πράγματα. Αν θέλει η Τουρκία να μας τα πει μόνη της»

Η απόφαση για την προσωρινή διαταγή αναμένεται από Δευτέρα, αλλά ήδη προσδιορίστηκε η συζήτηση της κύριας προσφυγής της κυβέρνησης για τις 15 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top