Η αισιοδοξία Τσίπρα για έξοδο από το μνημόνιο και εκλογές το 2019

Η απάντηση της ΝΔ: Τα μνημονιακά μέτρα μένουν, η χώρα χρειάζεται εκλογές το ταχύτερο

Την πρώτη του συνέντευξη για το 2018 έδωσε ο Πρωθυπουργός. Μίλησε στον Real Fm για το τέλος των μνημονίων και απάντησε στα σενάρια για εκλογές.

Διαβάστε ακόμη:

Α. Τσίπρας: «Το 2018 θα είναι η χρονιά της Ελλάδας»

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Ελένη Τσαγκά,  o πρωθυπουργός εξέπεμψε αισιόδοξα μηνύματα για το 2018, διαβεβαίωσε ότι στο τέλος του καλοκαιριού,  η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο, ότι το 3ο πρόγραμμα στήριξης είναι και το τελευταίο και πως η χώρα φέτος σηκώνει και πάλι ψηλά το κεφάλι.

Ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός απέναντι στα σενάρια των πρόωρων εκλογών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Είπε ότι δεν θα γίνουν εκλογές το 2018 αλλά το 2019, με το τέλος της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης, ώστε να  αξιολογηθεί για το τι παρέλαβε και το τι κατάφερε.

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι στόχος μετά την έξοδο από το μνημόνιο δεν είναι να γυρίσουμε στο 2008 ή το 2009, αλλά να αντιμετωπιστούν οι παθογένειές που οδήγησαν στην χρεοκοπία για να αποτραπεί ο φαύλος κύκλος, δηλαδή ο κίνδυνος να ξαναμπεί η χώρα κάποια στιγμή σε νέα μνημόνια.

ΝΔ: Εκλογές το ταχύτερο

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε ότι αυτό που φεύγει το 2018 είναι τα χρήματα από το μηχανισμό στήριξης,  μένουν όμως τα μνημονικά μέτρα και επιπλέον μέτρα υπερφορολόγησης και περικοπών 1.9 δις για το 2018  ενώ επιμένει στο αίτημα για εκλογές το ταχύτερο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top