Τσίπρας: Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Διαμαρτυρία συμβασιούχων και ένταση έξω απο το Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης

Ευδιάθετος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, όπου εγκαινίασε στον Εύοσμο την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας.  «Φέτος απο ιώσεις πάμε καλά σχετικά. Είχαμε κάτι κρούσματα το Νοέμβρη αλλά ακόμη καλά… Εγώ για καλό και για κακό το έκανα το εμβόλιο της γρίπης… Έχω και τον συνωστισμό και τα πιτσιρίκια στο σπίτι που φέρνουν τα πάντα» ακούσθηκε να λέει ο πρωθυπουργός κατά τα εγκαίνια.    

Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε και απλήρωτους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ, στους οποίους δεσμεύτηκε ότι τα κοινωφελή προγράμματα απασχόλησης για ανέργους θα έχουν συνέχεια.      

Στην ομιλία του έκανε ειδική αναφορά στο κοινωνικό μέρισμα,  για το οποίο μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί πάνω 3 εκατομμύρια αιτήσεις. Απο αυτές έχουν εγκριθεί 1,3 εκατομμύρια και εκκρεμούν περίπου 55.000 αιτήσεις.  

«θα ξανανοίξει η πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες για να αντιμετωπιστούν κάποιες δυσκολίες και  αδικίες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη ξενάγηση του στην Τοπική Μονάδα Υγείας ο κ. Τσίπρας συνάντησε έναν γιατρό ο οποίος είχε φύγει απο την Ελλάδα της κρίσης και δούλευε σε νοσοκομείο της Σουηδίας. «Θα σε πάρω αγκαλιά να βγαίνουμε μαζί προς τα έξω!» ακούσθηκε να του λέει ο πρωθυπουργός.   

Ένταση επικράτησε πάντως έξω απο το Υπουργείο Μακεδονίας -Θράκης όπου είχε σύσκεψη ο κ. Τσίπρας καθώς συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιχείρησαν να σπάσουν τον  αστυνομικό κλοιό, ζητώντας να τους δεχθεί ο πρωθυπουργός, φωνάζοντας «πάρτε πίσω τις απολύσεις».      

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρώντας να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας επεσήμανε ότι σε λίγες ημέρες θα ψηφιστεί ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός και  ότι η μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας που εγκαινίασε είναι 1 από τις 239 που θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top