Πλειστηριασμούς από το σπίτι κάνουν οι συμβολαιογράφοι

Λίγοι έσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους παρά τον κίνδυνο να βγει στο σφυρί το σπίτι τους

Kαι απο τα σπίτια τους η άλλους χώρους οι συμβολαιογράφοι εκτελούν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών προς αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων. Αυτό έγινε και σήμερα στον Πειραιά (τελικά ένας πλειστηριασμός που αφορούσε επιχείρηση ανεστάλη ενώ άλλοι δύο που ολοκληρώθηκαν αφορούσαν περιουσία ιδιώτη αλλά και επιχείρηση).

Όπως δηλώνει δανειολήπτρια στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star  με τη Μάρα Ζαχαρέα απορρίφθηκε η ένταξή της στο Νόμο Κατσέλη «γιατί λέει όλα τα δάνεια που έχω ειναι με δόλο. Αυτή τη στιγμή το χρέος μου ειναι 133.000 ευρώ.  Με τους τόκους έχει ανέβει στα 210.000 ευρώ. 600 ευρώ παίρνω εγώ και ό,τι βγάζει ο γιος μου, δεν μπορώ με αυτόν τον τρόπο να κρατήσω το σπίτι».

Η συγκεκριμένη είναι  μία από τις χιλιάδες περιπτώσεις δανειοληπτριών που περιμένει απο μέρα σε μέρα το χαρτί της κατάσχεσης της μοναδικής κατοικίας της απο την Τράπεζα. Αφού η  αίτηση που έκανε στο νομό Κατσέλη απορρίφθηκε, όπως είπε στη Μαρία Παππά,  όταν ο γιος της έχασε τη δουλειά του  η αποπληρωμή του στεγαστικού τους δανείου έγινε Γολγοθάς και απο μέρα σε μέρα περιμένει το χαρτί της κατάσχεσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις 15 ημέρες που διενεργούνται πλειστηριασμοί μόλις το 5% με 8% των οφειλετών έχουν σπεύσει στις τράπεζες να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Το  υπόλοιπο 92% απλά περιμένει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top