Με λαμπρότητα εόρτασε το Πολεμικό Ναυτικό τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο

Καμμένος: Το Πολεμικό Ναυτικό αποτρέπει την αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας

Με λαμπρότητα εόρτασε το Πολεμικό Ναυτικό την εορτή του προστάτη του Αγίου Νικολάου.

Η επίσημη τελετή εορτασμού έγινε το πρωί στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, όπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος εξήρε τον ρόλο του Πολεμικού Ναυτικού. 

 «Η σημερινή εορτή συμβολίζει την ταύτιση μιας κατεξοχήν ναυτικής χώρας με το Πολεμικό της Ναυτικό, που ποτέ δεν υπέστειλε τις Σημαίες του και με τη δυναμική του παρουσία αποτρέπει την αμφισβήτηση από οποιονδήποτε επιβουλεύεται τα όσια και τα ιερά της Πατρίδας» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Παρόντες στην τελετή οι αρχηγοί όλων των Κλάδων, υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, μεταξύ των οποίων και ο Επίτιμος Ναύαρχος κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης.

 «Η θάλασσα αποτελεί το στρατηγικό βάθος της χώρας και το οξυγόνο του λαού της. Ελλάδα και θάλασσα ειναι ένα. Επομένως,  ο ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού σε μια χώρα όπως η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να ειναι ξεχωριστός» επισήμανε  ο  Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Νικόλαος Τσούνης.

Με την ευκαιρία του εορτασμού  το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε τις οικογένειες του προσωπικού του σε εκδήλωση που έγινε χθες το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Μάλιστα, σε κλίμα συγκίνησης,  στελέχη του Όπλου που βρίσκονταν μακριά, σε αποστολή εν πλω, συνομίλησαν με μέλη των οικογενειών τους, μέσω «skype».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top