Eπιμένουν οι δανειστές στους πλειστηριασμούς!

Στέλνουν μήνυμα ότι η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμα – Τι ζητούν ακόμα από την κυβέρνηση

Επιμένουν στην επιτάχυνση των πλειστηριασμών οι δανειστές!  Ευρωπαίος αξιωματούχος που μίλησε το πρωί σε Έλληνες δημοσιογράφους, όπως  ανέφερε ο Γιώργος Παππούς στο μεσημβρινό δελτίο του Star  με την Πόπη Τσαπανίδου,  επισήμανε ότι η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει.   

Όπως μετέδωσε επίσης ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου,  ο κοινοτικός αξιωματούχος  έστειλε σημαντικά μηνύματα στην ελληνική πλευρά,  λίγες ώρες μετά την έγκριση της τεχνικής συμφωνίας από το Eurogroup.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

110 είναι τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και άλλα 82 στην τελευταία αξιολόγηση εντός του 2018,  προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα. Το ένα τρίτο των 110 έχει ολοκληρωθεί αλλά υπάρχουν και κάποια που είναι κοντά στο να κλείσουν.

Η βάση συζήτησης για το ύψος της επόμενης δόσης είναι τα 5 δισ. Ωστόσο πρέπει να συζητηθεί ποιο θα είναι το μαξιλάρι που θα πρέπει να δημιουργηθεί για να εξασφαλιστεί η ομαλή πρόσβαση της χώρας στις αγορές.

Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποτελεί βασικό ζητούμενο. Οι θεσμοί θέλουν να δουν συνέχιση πλειστηριασμών (φυσικών και ηλεκτρονικών) και ξεκίνημα έργων στο Ελληνικό, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Συζητείται με την ελληνική πλευρά ο ΦΠΑ στα νησιά, αλλά πιθανή παράταση θα δημιουργούσε προβλήματα γραφειοκρατίας χωρίς να λύνει αποτελεσματικά τα κοινωνικά προβλήματα.

• Επίσης, ίσως χρειαστεί μεγαλύτερο κονδύλι για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top