Υποχώρησε η κυβέρνηση από τις «κόκκινες» γραμμές της – Τι συμφωνήθηκε για ΔΕΗ

Στο Μαξίμου ελπίζουν ότι στο Eurogroup του Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος

Όπισθεν ολοταχώς στα μέτωπα της ενέργειας, των κοινωνικών επιδομάτων και των πλειστηριασμών, έκανε η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει την τεχνική συμφωνία.

Στο Μαξίμου ελπίζουν ότι στο Eurogroup του Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος και την επόμενη ημέρα της λήξης του τρίτου Μνημονίου. 

Είναι η πρώτη συμφωνία με τους Θεσμούς, που κλείνει σε χρόνο-ρεκόρ, αλλά για να γίνει αυτό, η κυβέρνηση υποχώρησε πίσω από τις άλλοτε «κόκκινες» γραμμές της.

Πλέον, πρέπει να ανέβει το «βουνό» των περίπου 80 προαπαιτούμενων, για να μην δεχθεί «κόκκινη» κάρτα στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου και να φτάσει ομαλά στο τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι. 

Η τεχνική συμφωνία πέρασε πάνω από τα οικογενειακά επιδόματα, ενώ όσον αφορά τη ΔΕΗ η κυβέρνηση σάλπισε υποχώρηση σε δύο μέτωπα: έβαλε πωλητήριο στη Μεγαλόπολη, ενώ τα market tests για την αναζήτηση επενδυτών θα γίνουν από τους δανειστές, με κίνδυνο να βρεθούν στο επίκεντρο και τα υδροηλεκτρικά της ΔΕΗ, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top