Τσακαλώτος: Από τη σαρανταποδαρούσα στον... Μάγο του Οζ που παρεισέφρησε στον προϋπολογισμό!

Τα ΜΜΕ φταίνε πάλι τα οποία κατηγορεί για «κοπτοραπτική»

Τσακαλώτος: Από τη σαρανταποδαρούσα στον Μάγο του Οζ

Στα ΜΜΕ αποδίδει την ευθύνη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσον αφορά την τεράστια εντύπωση  που προκάλεσε η παραδοχή του στη Βουλή ότι ο προϋπολογισμός είναι κοινωνικά άδικος.

Διαβάστε ακόμη:   Σουρεάλ o Τσακαλώτος στη Βουλή: Ο προϋπολογισμός είναι άδικος - Θα έπρεπε να τον καταψηφίσουμε!      

«Είναι αυτός ο προϋπολογισμός δίκαιος; Αυτή είναι η ερώτηση. Δίκαιος με απόλυτο τρόπο δεν είναι αυτός ο προϋπολογισμός. Το αναγνωρίζουμε! Αλλά αναγνωρίζουμε επιπλέον και τελειώνω εκεί που άρχισα, ότι είναι ένας προϋπολογισμός μέσα στις συγκεκριμένες πολιτικοοικονομικές συνθήκες, παγκοσμίως και στην Ευρώπη. Και η ερώτηση είναι εάν είναι ένας προϋπολογισμός που προσπαθεί να αυξήσει τη δικαιοσύνη όσο μπορεί, που προσπαθεί να ανατρέψει άλλες πολιτικές που θα είχαν πολύ χειρότερη αναδιανομή για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη, εάν είναι ένας προϋπολογισμός που ανοίγει το δρόμο για να βγούμε από αυτά τα μνημόνια

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι επειδή είναι άδικος ο προϋπολογισμός να μην τον ψηφίσουμε κι εμείς, να πάμε σε εκλογές και να έρθει κάποιος συνασπισμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή κάποιος άλλος συνασπισμός κομμάτων. Εμείς αυτό δεν το έχουμε επιλέξει. Εμείς έχουμε επιλέξει να παλέψουμε εντός αυτών των συγκεκριμένων συσχετισμών»  αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το τι είπε επακριβώς ο κ. Τσακαλώτος.         

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «αυτά είπε ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή και αμέσως άρχισε το γνωστό παιχνίδι της κοπτοραπτικής: επιλέχθηκαν φράσεις, "ξεχάστηκαν"  λέξεις ή άλλαξαν σειρά, ενώ δεν υπήρξε ούτε μία αναφορά στο πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, άρα και ο προϋπολογισμός, όπως επεσήμανε ο υπουργός».

Η ανακοίνωση καταλήγει:

«"Εμείς έχουμε επιλέξει να παλέψουμε εντός αυτών των συσχετισμών", είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός προσπαθεί να ανατρέψει πολιτικές που είναι χειρότερες "για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη".

Με γνώμονα το αξίωμα που κυριαρχεί σε συγκεκριμένα μέσα, "μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει μια ωραία ιστορία", γράφουν για… καταψήφιση, διαφωνία Τσακαλώτου με τον προϋπολογισμό κ.λπ. Δυστυχώς γι' αυτούς, ούτε ο Μάγος του Οζ δεν θα μπορέσει να τους βοηθήσει να κάνουν τη φαντασίωσή τους πραγματικότητα – άλλωστε Σμαραγδένια Πολιτεία δεν υπάρχει! Μόνο φορολογικοί παράδεισοι που όλοι αυτοί γνωρίζουν πολύ καλά!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top