Μπαλάκι οι ευθύνες πάνω στα λασπόνερα! Μαυραγάνης: Έτοιμη η μελέτη από το 2014 - Σκουρλέτης: Δεν έχουμε υπαλλήλους

Φάμελλος: «Το αντιπλημμυρικό σχέδιο θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2018»

Διαφωνούν τα υπουργεία για τις αντιπλημμυρικές μελέτες

Τη στιγμή που η Δυτική Αττική, τρεις μέρες μετά τη φονική κακοκαιρία, είναι ακόμα βυθισμένη στα λασπόνερα, προσπαθώντας να «μαζέψει τα κομμάτια» της από τη βιβλική καταστροφή, οι ευθύνες γι’ αυτή τη τραγωδία γίνονται μπαλάκι από τον έναν στον άλλον... Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών φαίνεται να διαφωνεί με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, βάσει των όσων υποστηρίζουν οι αρμόδιοι υπουργοί. 

Φάμελλος: «Το αντιπλημμυρικό σχέδιο θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2018»

«Δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό σχέδιο για την περιοχή» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος στον Real FM και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε προδικαστικό στάδιο από την ΕΕ».

«Το σχέδιο θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2018» επεσήμανε.

Σκουρλέτης: Υπάρχουν μόνο δύο υπάλληλοι για μελέτες στο Υπ. Περιβάλλοντος

Ο Παναγιώτης Σκουρλέτης επιβεβαίωσε στον Alpha 9.89 ότι τα σχέδια ήταν ανεπαρκή και αποκάλυψε ότι υπάρχουν μόνο δύο υπάλληλοι στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τις γεωλογικές μελέτες.

«Νομίζω ότι εκεί πέρα πρέπει να υπάρχει ένα καθολικό σχέδιο όπου θα μπούνε κάτω τα πράγματα, θα διενεργηθούν έργα και θα ξεκινήσουμε από την επόμενη μέρα. Ξέρουμε τις περιοχές» είπε και πρόσθεσε: «Φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι οι μελέτες ήταν ανεπαρκείς». 

«Ελπίζω όταν ξεκινήσει αυτό το έργο να μην αρχίσουν να μας λένε διάφοροι ότι λειτουργούμε αντί-επενδυτικά επειδή ζητάμε προηγούμενα να έχουν γίνει γεωλογικές μελέτες, υδρολογικές μελέτες και αποτύπωση των ρεμάτων.  Και όλα αυτά ενοχλούνε αυτούς που λειτουργούνε με μια κοντόφθαλμη επενδυτική λογική. Αν δεν τα κοιτάξουμε αυτά μακροπρόθεσμα θα τα βρούμε μπροστά μας και το κόστος μπορεί να είναι ανθρώπινες ζωές» σημείωσε και επεσήμανε ότι:

«Όλα αυτά τα σχέδια θέλουν να υπάρχει και η πλευρά της γεωλογικής μελέτης.  Ξέρετε πόσοι υπάλληλοι υπάρχουν στη αντίστοιχη υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, που πρέπει να εξετάσουν για όλη την Ελλάδα τέτοιες αντίστοιχες περιπτώσεις; Δύο! Υπάρχουνε τεράστια κενά. Από το ’10 και μετά υπάρχουν ελλείψεις στις προσλήψεις του δημοσίου.  Όλα αυτά είναι εγκλήματα».

Και κατέληξε: «Περιμένω τους δύο δήμους των Μεγάρων και της Μάνδρας να έρθουν και να καταθέσουν το αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για κάποια πρώτα χρήματα και έχω κλείσει ραντεβού να έρθει ο δήμαρχός από τα Μέγαρα».

Διαψεύδει Φάμελλο και Σκουρλέτη ο Μαυραγάνης

Από την άλλη, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, με παρέμβασή του στον Αnt1 διέψευσε τα λεγόμενα Φάμελλου και Σκουρλέτη, λέγοντας πως «η αντιπλημμυρική μελέτη είναι έτοιμη από το 2014».

«Η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε μπαζωμένα ρέματα. Η μελέτη είναι έτοιμη από το 2014» είπε.

Παράλληλα, έριξε εμμέσως την ευθύνη στη Ρένα Δούρου, λέγοντας πως «η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να παραγγείλει τα έργα».

Ρένα Δούρου: Θαμμένη στα συρτάρια η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά πολύ πριν αναλάβω

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top