Τζανακόπουλος: «Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για την αποζημίωση των πληγέντων»

Το υπουργείο Οικονομίας εξασφάλισε 5 εκατ. ευρώ για τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής

Τζανακόπουλος:Σύντομα οι ανακοινώσεις για τους πληγέντες

Στο πόδι φαίνεται να είναι ο κυβερνητικός μηχανισμός, αφού τόσο οι αρμόδιοι υπουργοί, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεσμεύονται ότι «θα δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις» στους πληγέντες από την κακοκαιρία στη Δυτική Αττική.

«Με την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών θα δοθούν αποζημιώσεις για οικοσκευή και σπίτια και θα υπάρξει αναστολή πληρωμής οφειλών στην εφορία» επεσήμανε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως «θα υπάρξει έρευνα για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα».

Βούτσης: Ένα εκατομμύριο ευρώ από τη Βουλή στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

Τζανακόπουλος: Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση μέτρων στήριξης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο» είπε:

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε άμεση αποκατάσταση των ζημιών και άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τη θεομηνία στη δυτική Αττική, μόλις ολοκληρωθεί η συνολική καταγραφή της κατάστασης και αυτό αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα» και επεσήμανε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει η δυνατότητα να κάνει η κυβέρνηση τις απαραίτητες ανακοινώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων, καθώς οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν τάχιστα και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα».

«Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει τους πληγέντες στο έλεος της καταστροφής» επεσήμανε.

Το υπουργείο Οικονομίας εξασφάλισε 5 εκατ. ευρώ

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 5 εκατ. ευρώ, εξασφάλισε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών, από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των πληγέντων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές σε όλη χώρα.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους Επιτρόπους και τις υπηρεσίες της ΕΕ, για την εξεύρεση πρόσθετων πηγών χρηματοδότησης.

Το πακέτο ανακούφισης των πληγέντων από τις πλημμύρες

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top