Άγρια κόντρα Πολάκη-Πατούλη στη Βουλή για τα «φακελάκια»: Το 80% των ιατρών τα παίρνει

«Έχετε στοιχεία; Αν όχι, ζητήστε συγγνώμη» απάντησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ

Άγρια κόντρα Πολάκη-Πατούλη στη Βουλή για τα «φακελάκια»

Σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Γιώργο Πατούλη σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη συζήτηση ου νομοσχεδίου για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την κοινοτική οδηγία για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΣΥ.

Με αφορμή την καταγγελία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για χρηματισμό της μεγάλης πλειοψηφίας των γιατρών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι δεν τα έλεγε αυτά όταν ήταν συνδικαλιστής γιατρός αλλά τώρα που είναι βουλευτής με 8.000 ευρώ το μήνα.

«Αυτά πρέπει να τεθούν υπ’ όψιν εκείνων που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια για τους νοσοκομειακούς ιατρούς. Να κατατεθούν τα στοιχεία από τον αρμόδιο υπουργό περί χρηματισμού του 80% των νοσοκομειακών ιατρών. Αν δεν τα έχει, να ζητήσει συγγνώμη» είπε ο κ. Πατούλης.

«Μέχρι το 2010 είχατε και εσείς συμμετοχή στο απερίγραπτο γλέντι που στήθηκε με τις υπερκοστολογήσεις φαρμάκων. Έφτασε η δαπάνη μέχρι 9 δισ. ευρώ και μετά έπεσε τσεκούρι. Τότε γλένταγαν όλοι, που κάνει ο κ. Πατούλης σήμερα ότι δεν ξέρει τι γινόταν και χρεοκόπησε η χώρα» αποκρίθηκε ο κ. Πολάκης.

«Είναι στα αυτιά μου οι φωνές του κ. Πολάκη στα αμφιθέατρα, που έλεγε αντίθετα από αυτά που στηρίζει σήμερα. Αντιλαμβάνομαι ότι πήγε στην αντίπερα όχθη του βουλευτή. Ζητά να βάλουμε πλάτη, αλλά δεν είδα να μειώνει το μισθό του» σχολίασε ο κ. Πατούλης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top