Τσίπρας: Η χώρα βρίσκεται στην τελική ευθεία εξόδου από τα μνημόνια

Χουλιαράκης: Κανένα μέτρο από το 2018

Στο πεδίο της οικονομίας επικεντρώνεται η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της την περίοδο της κρίσης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα ότι πλήττει τους πιο αδύναμους.

Ο Πρωθυπουργός παραβρέθηκε στα εγκαίνια της πρώτης έκθεσης κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και ξεναγήθηκε στα περίπτερα της.  Όπως σε αυτό με ελληνικά βιολογικά προϊόντα κάνναβης που του έδωσαν ακατέργαστους ανθούς κάνναβης για χαλαρωτικό τσάι, αιθέριο έλαιο και ανθόνερο. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό μπροστά σε ένα ξύλινο ποδοσφαιράκι να παίξει με αντίπαλο τον αναπληρωτή υπουργό παιδείας.

Την ίδια ώρα στη Βουλή, ο Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού δήλωσε πως δεν θα υπάρξει κανένα νέο μέτρο το 2018, ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε για την υπερφορόλογηση της μεσαίας τάξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Γιάννενα δεσμεύτηκε για 1000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί, για βασική εθνική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης, για μείωση των εργοδοτικών εισφορών, για πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου

Ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του STAR εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top