Κομισιόν: Παραμένει ο στόχος για ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης πριν το τέλος του 2017

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Στόχος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο τέλος του 2017

Παραμένει ο στόχος για ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού προγράμματος πριν από το τέλος του έτους, επανέλαβε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Άννικα Μπράιτχαρτ, κληθείσα να σχολιάσει το αποτέλεσμα της πρώτης συνεδρίας ελέγχου των θεσμών που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα στην Αθήνα.

Η εκπρόσωπος, αφού επεσήμανε ότι οι θεσμοί που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα είχαν θετικές και εποικοδομητικές συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές, τόνισε ότι παραμένει ο στόχος για ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης πριν από το τέλος του έτους.

Ανέφερε μάλιστα ότι οι επικεφαλής των θεσμών που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα, θα επανέλθουν στην Αθήνα, την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου. Στη συνέχεια δε, διευκρίνισε ότι με τον όρο ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης, εννοεί την σύναψη συμφωνίας σε επίπεδο προσωπικού - staff level agrement/ SLA, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εξάλλου προϋποθέτει την υλοποίηση του SLA και την διαδικασία έγκρισης του αποτελέσματος, μετά την έκθεση συμμόρφωσης από τα εθνικά κοινοβούλιο (όπου αυτό αποτελεί προϋπόθεση).

Θάνος Αθανασίου, Βρυξέλλες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top