Αυτοκριτική Σόιμπλε: Ίσως βιάστηκα να ταχθώ υπέρ του Grexit, δεν πίστευα ότι θα άντεχαν οι Έλληνες

«Κανείς δεν παίρνει σοβαρά τον κ. Βαρουφάκη»

Αυτοκριτική Σόιμπλε: Ίσως βιάστηκα να στηρίξω το Grexit

Αυτοκριτική για την επιμονή του στο Grexit έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Στη συνέντευξη που έδωσε στη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, είπε ότι σκέφτηκε «αρκετά νωρίς» να προτείνει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί πίστευε πως «οι ίδιοι οι Έλληνες θα άντεχαν περισσότερο ένα ξαφνικό σοκ, παρά πολυετή προγράμματα περικοπών».

Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι ο ίδιος ποτέ δεν υπαγόρευσε περικοπές: «Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις. Αυτό που είπε η τρόικα ήταν: πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας».

Διαβάστε ακόμη: Σόιμπλε: H Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και σύντομα θα βγει στις αγορές

Ο πρώην (πλέον) υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη, χωρίς να κρύψει τη δυσαρέσκειά του για τον πρώην Έλληνα ΥΠΟΙΚ.

«Εκτός από μερικά μέσα ενημέρωσης, κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τον κύριο Βαρουφάκη. Έχει ήδη διηγηθεί τα πάντα. Και τα αντίθετά τους, επίσης. Και δεν ωφέλησε την ίδια του τη χώρα. Στις Βρυξέλλες είχαμε καλή συνεργασία με όλους τους Έλληνες υπουργούς Οικονομικών, και με τον σημερινό κάτοχο του αξιώματος, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος αυτοαποκαλείται μαρξιστής. Μπορείς να μιλήσεις μαζί του, παίρνεις σοβαρά υπόψη τα επιχειρήματά του» είπε ο Σόιμπλε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top