Εξώδικο και αποχή διαρκείας από τους εφοριακούς για την αξιολόγηση

«Παραβιάζονται οι γενικές αρχές της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας»

Εξώδικο από τους εφοριακούς για την αξιολόγηση

Εξώδικο έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ - ΔΟΥ) προς την ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) γνωστοποιώντας την άρνηση των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων να αξιολογηθούν.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εφοριακών υποστηρίζουν ότι «η προωθούμενη αξιολόγηση δεν εξυπηρετεί την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής και επαγγελματικής κατάρτισης και εξέλιξης των υπαλλήλων».

Ακόμη, αναφέρουν στο εξώδικο τους πως «παραβιάζονται οι γενικές αρχές της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας κατά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων».

Με το εξώδικο η ΠΟΕ – ΔΟΥ κηρύσσει αποχή διαρκείας όλων των υπαλλήλων από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, απορρίπτοντας το σχέδιο του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή για την εφάπαξ αξιολόγηση, αλλά και το πάγιο σύστημα αξιολόγησης.

Η ΑΑΔΕ από τη πλευρά της από τις 25 Σεπτεμβρίου έχει ανακοινώσει την διαδικασία αξιολόγησης :

«Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προς διαβούλευση με το προσωπικό της Αρχής, το σχέδιο κανονιστικής απόφασης για την ειδική εφάπαξ αξιολόγηση, υποχρέωση που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο της Αρχής, καθώς και τα Περιγράμματα θέσης Εργασίας της ΑΑΔΕ. Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα παραπάνω, μπορούν να το κάνουν στο axiologisi@aade.gr H παρούσα διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 6 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει διάλογος με το προσωπικό της ΑΑΔΕ για όλα τα υπόλοιπα θέματα, που αφορούν στο νέο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, στη βάση των σχεδίων, που ετοιμάζονται από τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Αρχής. Στην ίδια διεύθυνση, έχει αναρτηθεί και μια σύντομη παρουσίαση των βασικών αρχών του σχεδίου Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΑΔΕ. Παράλληλα, με αφορμή την έναρξη της διαβούλευσης, ο Διοικητής της Αρχής, Γιώργος Πιτσιλής, και τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, απέστειλαν επιστολή προς το σύνολο των εργαζομένων στην ΑΑΔΕ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top