«Μάχη» για τα F16 στη Βουλή - Σκρέκας: «Ο Πρωθυπουργός του δώστα όλα και τζάμπα» - Σταθάκης: «Αρνείστε την πραγματικότητα»

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κριτική Θεοχαρόπουλου με αναφορές και στην πορεία της οικονομίας

Κριτική άσκησε ο βουλευτής Κώστας Σκρέκας για την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «Πρωθυπουργό του δώστα όλα και τζάμπα», ωστόσο ο ίδιος στηρίζει την διατήρηση της επιχειρησιακής δυνατότητας της χώρας.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η κριτική Θεοχαρόπουλου με αναφορές και στην πορεία της οικονομίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε στον Κώστα Σκρέκα ότι «αρνείστε την πραγματικότητα» και στη συνέχεια έδωσε διευκρινήσεις για το κόστος των F16 (1,1 δις και το υπόλοιπο αντισταθμιστικά) αλλά και για τα ενεργειακά, λέγοντας πως υπήρξε ρητή δέσμευση για αναβάθμιση της χώρας ως ενεργειακό κόμβο.

Σκρέκας: «Ο πρωθυπουργός του δώστα όλα και τζάμπα» - Σταθάκης: Δεν πειστήκατε για το τι κερδίζει η Ελλάδα

Σκρέκας: «Αναρωτιέμαι για το κατά πόσον ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να υπερασπιστεί τα ελληνικά συμφέροντα. Ακούσαμε τον κ.Τράμπ να τον ευχαριστεί  για τα F16 αλλά δεν ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα για το τι θα πάρουμε. Τελικά τι πήραμε; Ο Πρωθυπουργός που εκλέχτηκε με το «πάρτα όλα», τελικά είναι ο πρωθυπουργός του «δώστα όλα και τζάμπα».

Σταθάκης: «Θέλω να καταλάβω αν είστε υπέρ ή κατά της αναβάθμισης των F16; Το κόστος για την ελληνική πλευρά θα είναι 1,1 δις και το υπόλοιπο θα είναι υπό μορφή αντισταθμιστικών. Δεν πειστήκατε για το τι κερδίζει η Ελλάδα. Αναβάθμιση της χώρας σε ενεργειακό επίπεδο αναφέρομαι στους υδρογονάνθρακες. Υπήρξε ρητή δέσμευση για αναβάθμιση της χώρας ως ενεργειακό κόμβο» είπε και συνέχισε:

«Είστε η μόνη δύναμη που αμφισβητεί σταθεροποίηση και ανάκαμψη, αφού ασκείτε κριτική μέχρι και σε Ντάισελμπλουμ και όποιον αμφισβητεί, προσθέτετε τώρα και τον πρόεδρο Τραμπ. Μπαίνουμε σε φάση που υποδηλώνει κάτι που δεν εμπίπτει σε επιστήμες που κατέχω, δηλώνω αδυναμία…».

«Αρνείστε να αναγνωρίσετε μια πραγματικότητα που όλοι αναγνωρίζουν» κατέληξε.

Σκρέκας: «Τη διατήρηση της  επιχειρησιακής δυνατότητας της χώρας, είναι αυτονόητο πως τη στηρίζουμε. Ακούσαμε τον Τραμπ να μας ευχαριστεί  για τα F16, για τις θέσεις εργασίας στην Αμερική, δεν ακούσαμε όμως εμείς τι πήραμε! Μπορείτε να μας προσδιορίσετε τα αντισταθμιστικά;» και υπογράμμισε: «Εσείς παραλάβατε μια οικονομία σε ανάπτυξη και δυο χρόνια τώρα την έχετε μετατρέψει σε υφεσιακή!».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για το ταξίδι Τσίπρα

«Από μόνο της η επίσκεψη είναι ένα θετικό γεγονός για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Τι είδαμε όμως από αυτή τη συνάντηση; Τι πρακτικό αποτέλεσμα;  Ο Τραμπ έκανε θεωρητικές δεσμεύσεις, καμία ρητή όμως δέσμευση για το χρέος.  Απεναντίας η χώρα μας δεσμεύτηκε για 2,4 δις και μετά ο κ. Καμμένος είπε για αντισταθμιστικά» είπε και επεσήμανε:

«Για όλα αυτά που έχει πει για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή είπε τίποτα; Δεν ακούσαμε τίποτα...».

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας ανέφερε:  «Είναι μια εικονική πραγματικότητα. Η κυβέρνηση καλλιεργεί φρούδες ελπίδες. Δεν υπάρχει σχέδιο, σε λίγο στη χώρα μας θα έχουμε μισθούς Βουλγαρίας με κόστος ζωής Γερμανίας».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top