Απίστευτο: Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να ορίσει τι είναι «χωριό» και οι κάτοικοι πληρώνουν ακόμη τέλος επιτηδεύματος!

Παρότι απαγορεύεται η είσπραξή του για χωριά κάτω των 500 κατοίκων

Πληρώνουν το καταργημένο τέλος επιτηδεύματος στα χωριά

Οι επαγγελματίες σε μικρά χωριά κάτω των 500 κατοίκων εξακολουθούν να επιβαρύνονται με τέλος επιτηδεύματος,  αν και ο νόμος του 2011 το απαγορεύει,  όπως επισήμαναν σε επίκαιρες ερωτήσεις τους στη Βουλή οι βουλευτές της Ν.Δ Γιώργος Γεωργαντάς και Κώστας Κατσαφάδος.   

Η  υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα  Παπανάτσιου,  αν και αναγνώρισε το πρόβλημα,  υποστήριξε ότι δεν είναι εύκολο να λυθεί,  καθώς το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να…  ορίσει τι είναι χωριό!  «Η απάντηση που μας έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ είναι ότι ο όρος χωριό δεν έχει υπόσταση»  είπε η υφυπουργός, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον συντάκτη του νόμου του 2011, ο οποίος χρησιμοποίησε τον όρο «χωριό».

«Η απάντηση της υπουργού με ξεπερνάει ως νομικό και με προσβάλει ως βουλευτή» σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς κατά την συζήτηση της ερώτησης και πρόσθεσε: «Εμείς που νομοθετήσαμε ότι χωριά κάτω των 500 κατοίκων δεν θα πληρώνουν, τώρα τους λέμε να πληρώνουν, επειδή είχαν την ατυχία να ανήκαν σε κοινότητα». Ο βουλευτής της ΝΔ ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια.

«Πάμε πίσω πολυ πριν τον Καποδίστρια, ώστε να είμαστε πιο κοντά στη βούληση του νομοθέτη» ανταπάντησε η κ. Παπανάτσιου, η οποία διαβεβαίωσε επίσης:    «Το υπουργείο προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να εφαρμοστεί ο νόμος(...) Το μόνο που μπορούμε να δεσμευτούμε είναι ότι θα εξετάσουμε την δικαιότερη επίλυση του προβλήματος και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top