Στον Ιερώνυμο ο Κοντονής μετά τον "πόλεμο" για την αλλαγή φύλου για...εξηγήσεις

Τι υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο

Εξηγήσεις Κοντονή στον Ιερώνυμο για το νόμο αλλαγής φύλου

Συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος  Κοντονής,  όπως ενημέρωσε με ένα ολιγόλογο δελτίο Τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ.κ. Ιερώνυμο συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής».

Η συνάντηση έγινε λίγες μέρες μετά την ψήφιση του νόμου 4491/2017 για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (αλλαγή φύλου από 15 ετών) , ο οποίος προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις από την εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος επιθυμούσε να ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο για το θέμα λογω (και) ακραίων αναφορών πολιτικών προσώπων που - κατά τη γνώμη του- διαστρέβλωναν την ουσία του νομοθετήματος. Ο κ. Κοντονής  έθεσε υπόψη του Αρχιεπισκόπου τις διεθνείς δεσμεύσεις της χωρας για το ζήτημα αλλά και τις 16 αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων  που αποφαίνονται

Παράλληλα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση ταυτότητας φύλλου στην ηλικία των 15 ετών είναι ιδιαίτερα αυστηρές.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top