Πέρασε η αλλαγή φύλου από τα 15 έτη - Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη: Οι εξωγήινοι… και ο Καμμένος στον Άρη

«Ντροπή σας κ. Μητσοτάκη» - «Είστε υποκριτές» - «Έχετε χάσει τη μπάλα» - Νέα ενημέρωση: 17.06

Με μία πολύ σκληρή κόντρα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκλεισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής περί του νομοσχεδίου για τη διόρθωση φύλου, το οποίο πέρασε με 171 «ναι» επί της αρχής, ενώ το επίμαχο άρθρο 3 για την ηλικία των 15 ετών, πέρασε με 148 «ναι».

Ο πρωθυπουργός, παίρνοντας το λόγο, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για «πολιτική κυβίστηση» για τη συνοχή εντός του κόμματός του και τόνισε πως «μας λέει ότι έχει άλλη άποψη αλλά πως θα καταψηφίσει για διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα».

Διαβάστε ακόμα: Πέρασε από τη Βουλή με 171 «ναι» το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θα ήθελε να είναι παρών ο κ. Μητσοτάκης την ώρα που μιλάει (ήρθε μετά από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΝΔ) και του επιτέθηκε με σφοδρότητα για το παράδειγμα που έφερε με το άτομο που ήθελε να αλλάξει φύλο επειδή –όπως ισχυριζόταν- του το είχαν πει εξωγήινοι: «Άλλα παραδείγματα δεν υπήρχαν από αυτό το άστοχο και ντροπιαστικό παράδειγμα… Τάχα μου, ένας αναφέρθηκε σε ένα άτομο που είπε ότι θέλει να αλλάξει φύλο γιατί πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι. Είναι ντροπή να εξευτελίζει μια κοινωνική κατηγορία λέγοντας ότι χρήζει ιατρικής και ψυχικής περίθαλψης. Είναι ντροπή, αναμένω τον κ. Μητσοτάκη να έρθει στο βήμα και να πάρει πίσω την αναφορά αυτή».

Διαβάστε ακόμα: Το περιστατικό που περιέγραψε ο Κυριάκος στην τοποθέτησή του για την αλλαγή φύλου – Το παιδί από τον Υμηττό και ο εξωγήινος!

«Αντί να συζητάμε την ουσία για μια μεγάλη και ουσιαστική τομή που αφορά έναν ουσιώδη εκσυγχρονισμό για τη χώρα μας, συζητάμε με υποκρισία την υπόθεση για την ηλικία των 15 αντί των 17» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για τρομακτικό bullying στα λύκεια εις βάρος των ανήλικων διεμφυλικών.

«Αναφερθήκατε κ. Μητσοτάκη σε ψυχιάτρους αλλά δεν αναφερθήκατε στο γεγονός ότι υπάρχουν δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας στα σχολεία μας που κρύβονται κάτω από το χαλί, εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που δεν μπορεί να δώσει την διέξοδο της κανονικότητας σε αυτά τα άτομα. Δεν μπορεί κανείς να περιμένει την ενηλικίωση των 18 για να ελέγξει την ορμονική του συμπεριφορά. Ποια υποκρισία μας έχει οδηγήσει σε μια συζήτηση που διεξάγεται με όρους μεσαίωνα;» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Κλείνοντας, κάλεσε και πάλι τον πρόεδρο της ΝΔ να ανακαλέσει «αυτό το απαράδεκτο παράδειγμα», τονίζοντας πως «έχετε το δικαίωμα να τους κοροϊδεύετε όταν τους συναντάτε για το αν θα ψηφίσετε ή όχι, αλλά όχι να τους εξευτελίζετε».

Μητσοτάκης: Εσείς τους ευτελίζετε

«Να είστε πιο ψύχραιμος κ. Τσίπρα όταν έρχεστε σε αυτή την αίθουσα» είπε ο κ. Μητσοτάκης, παίρνοντας τον λόγο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δίνει μεγάλη διάσταση σε θέματα όπως αυτό για να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

«Και μιας και μιλήσατε για παρόντες και απόντες, δεν ήσαστε στην ομιλία μου ενώ εγώ είμαι σε κάθε ομιλία σας. Ο κ. Καμμένος που είναι ακριβώς. Και στον Άρη θα πήγαινε για να μην είναι παρών» είπε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Μιας και μιλάτε για κωλοτούμπες… Αυτός που πήγαινε στον Αρχιεπίσκοπο και έλεγε θα ρίξω την κυβέρνηση αν χρειαστεί, τώρα είναι άφαντος και για να μείνει στην καρέκλα ψηφίζει! Αυτή είναι η υποκρισία αυτού του ετερόκλητου κυβερνητικού συνασπισμού που μας κυβερνά».

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: «Αδιανόητο να μην μπορείς στα 15 να οδηγήσεις δίκυκλο αλλά να επιτρέπεται να προβαίνεις σε αλλαγή ταυτότητας φύλου»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε εν νέου στο παράδειγμα που παρέθεσε, σημειώνοντας πως του το μετέφερε ένα άνθρωπος που χειρίζεται τα ζητήματα των διεμφυλικών με μεγάλη ευθύνη εδώ και 40 χρόνια.

«Εσείς είστε αυτός που τους ευτελίζετε. Εγώ το παράδειγμα το έφερα για να δείξω πως υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που θέλουν να αλλάξουν φύλο στα οποία μια υπεύθυνη πολιτεία πρέπει να επιβάλλει φίλτρο προστασίας. Μια διάγνωση, αυτό ζητάμε! Να πάει κάποιος σε έναν ειδικό, στο πιστοποιημένο κέντρο στο Αιγινήτειο» σημείωσε.

«Δεν είναι ζήτημα ψυχοπάθειας, είναι ζήτημα στοιχειώδους ευαισθησίας απέναντι σε ανθρώπους. Η δύσκολη απόφαση, κ. Τσίπρα, είναι το πότε θα πάρει την απόφαση ένα αγόρι να βγει από το σπίτι του ντυμένο κορίτσι. Γι’ αυτό χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως αναγνωρίζει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού αλλά πρέπει να υπάρχει και δικλείδα ασφαλείας.

«Σας λέμε αυτή τη δικλείδα ασφαλείας που αναγνωρίζετε για τον 15χρονο, να την αναγνωρίσετε και για τον 20χρονο. Αποσύρετε το νομοσχέδιό σας και ψηφίστε το δικό μας. Θα διευκολύνετε και κάποιους συνοφρυωμένους βουλευτές των ΑΝΕΛ που ετοιμάζονται να καταψηφίσουν. Ίσως φέρετε πίσω και τον κυβερνητικό σας εταίρο από Βραζιλία. Διαφορετικά θα την ψηφίσουμε εμείς όταν γίνουμε κυβέρνηση» σημείωσε.

Τσίπρας: Έχετε χάσει τη μπάλα, είστε γιαλαντζί φιλελεύθερος

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι αντιφατικός μέσα στην ίδια του την τοποθέτηση.

«Λέτε είμαστε υπέρ του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού και την ίδια στιγμή λέτε πως οι ενήλικες πρέπει να παίρνουν γνωμάτευση πριν το αποκτήσουν, δηλαδή ετεροπροσδιορισμός του αυτοπροσδιορισμού. Έχετε χάσει τη μπάλα και αποδεικνύετε από την άγνοιά σας να διαχειριστείτε κρίσιμα ζητήματα πως είστε γιαλαντζί φιλελεύθερος!» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αναδιπλώνεται σε όσα ζητήματα έρχονται στη Βουλή και αφορούν ζητήματα ταμπού για την ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε πως δεν το εγκάλεσε για το αν είναι αληθές το παράδειγμα που έδωσε, αλλά για το γιατί επέλεξε να αναφερθεί στο συγκεκριμένο: «Δίνετε την αίσθηση ότι ταυτίζετε μια ολόκληρη κατηγορία ανθρώπων με όσους, πιθανόν ελάχιστους, συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν ψυχολογικό προβλήματα. Αυτό είναι ντροπή! Και επιμένετε κιόλας, αυτό είναι το χειρότερο».

«Αν το κρίσιμο είναι η γνωμάτευση των επιστημόνων, γιατί το αρνείστε για τα παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία και υφίστανται bullying όταν δεν ανταποκρίνεται η εικόνα με το όνομα που φωνάζει ο καθηγητής» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφορικά με τους ΑΝΕΛ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «καραμέλα της ΝΔ»: «Κατηγορείτε για οπισθοδρομικούς και ακροδεξιούς τους ΑΝΕΛ αλλά με τον Καμμένο πέρασε το σύμφωνο συμβίωσης, με τον Καμμένο πέρασε η ιθαγένεια και θα περάσει τώρα και αυτό το νομοσχέδιο».

Μητσοτάκης: Δεν τα ψήφισε ο Καμμένος, εγώ τα ψήφισα και πέρασαν!

«Ο κ. Καμμένος δεν είναι ακροδεξιός, τυχοδιώκτης είναι κ. Τσίπρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας εκ νέου στον πρωθυπουργό. 

«Κύριε Τσίπρα δεν θυμάμαι τους ΑΝΕλ να είχαν ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης… (εκεί αντέδρασε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο). Όχι! Δεν είπατε άλλο! Αυτό είπατε, με τον κ. Καμμένο ψηφίσαμε το σύμφωνο συμβίωσης. Δεν το ψήφισε ο κ. Καμμένος, εγώ το ψήφισα και άλλοι 17 βουλευτές. Αυτή είναι η υποκρισία που σας διακρίνει!» είπε ο αρχηγός της ΝΔ, καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του.

«Αυτός ο ετερόκλητος κυβερνητικός συνασπισμός έχει ημερομηνία λήξης. Ο κ. Καμμένος θα καταδικαστεί στην πολιτική αφάνεια γιατί δεν μπορεί κανείς αν εξηγήσει τις απανωτές πιρουέτες του. Δεν τον βλέπω να μπαίνει στη Βουλή. Εκτός αν του δώσετε μια θέση στο δικό σας ψηφοδέλτιο Επικρατείας» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top