Αχτσιόγλου: Το τελευταίο 10μηνο έχουν εκκαθαριστεί οι μισές από τις εκκρεμείς απονομές συντάξεων

Παραδέχτηκε έμμεσα ότι δεν θα μπορέσει να τις μηδενίσει ως το τέλος του 2017, όπως είχε υποσχεθεί

Αχτσιόγλου: Έχουν εκκαθαριστεί οι μισές συντάξεις

Έχει επιταχυνθεί ο ρυθμός απονομής των συντάξεων τους τελευταίους δέκα μήνες, τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ωστόσο παραδέχτηκε έμμεσα ότι δεν θα μπορέσει να μηδενίσει τις εκκρεμείς απονομές συντάξεων ως το τέλος του 2017, όπως είχε υποσχεθεί.

«Από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 180.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και εφάπαξ, έχοντας χορηγηθεί 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι εκκρεμότητες που παραλάβαμε ήταν πάνω από 360.000 συνολικά» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι το τελευταίο δεκάμηνο έχουν αποδοθεί οι μισές.  

Αναφερόμενη στον ΕΦΚΑ επανέλαβε ότι το πλεόνασμα που θα έχει το 2017, θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Υποστήριξε ακόμα ότι δεν υπάρχει ανησυχία να δημιουργηθεί "τρύπα" στον ΕΦΚΑ, τονίζοντας ότι αποδίδουν οι ρυθμίσεις οφειλών και η αξιοποίηση των αποθεματικών, ενώ ο επαναυπολογισμός συντάξεων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017.

Σχετικά με την ανεργία επεσήμανε ότι υποχωρεί σταθερά και ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και χρησιμοποιεί χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης της εργασίας πλήρους απασχόλησης, όπως η μετατροπή της απασχόλησης με μπλοκάκι σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Τέλος, για το νομοσχέδιο σχετικά με την "ταυτότητα φύλου" που συζητείται στη Βουλή, τόνισε ότι θα περάσει και επεσήμανε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ζήτημα αρχής το δικαίωμα του ατόμου να αυτοπροσδιορίζεται και δεν έχει να κάνει με πολιτικό χειρισμό από την πλευρά της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top