Αλλαγή φύλου: «Όχι» από ΝΔ στο νομοσχέδιο, καταθέτει δική της τροπολογία – Γκρίνια και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Όχι» πριν τα 18 έτη λένε οι ΑΝΕΛ - Σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή - Νέα ενημέρωση 15.21

Δική της τροπολογία για την διόρθωση φύλου θα καταθέσει η ΝΔ, η οποία θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Όπως είπε ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος, η πρόταση της ΝΔ θα αφορά δυνατότητα διόρθωσης του φύλου μόνο μία φορά, όρια ηλικίας τα 18 έτη και δύο στάδια στα δικαστήρια μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης.

«Νομοθετήσατε εσφαλμένα γι’ αυτό οφείλουμε να καταψηφίσουμε. Σε μια χώρα που καταλύονται τα ιερά δεσμά γάμου με εικονικά διαζύγια για θέματα φορολογικά δεν είναι δύσκολο να προκύψουν διορθώσεις φύλου καταχρηστικά» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Μάλιστα, ο κ. Παπαγιωτόπουλος είπε πως σε 36 από 41 χώρες ζητείται ιατρική γνωμάτευση από τον δικαστή και ο ΣΥΡΙΖΑ  «αφαιρώντας αυτό προαπαιτούμενο μετατρέπει τον δικαστή σε διεκπεραιωτικό διοικητικό όργανο».

Γκρίνια και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες επιφυλάξεις εκφράζουν, εξάλλου, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το επίμαχο σχέδιο νόμου.

Ήδη, ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσει τη διάταξη για την αλλαγή φύλου από την ηλικία των 15 ετών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και βουλευτές όπως ο Μάρκος Μπόλαρης και η Νίνα Κασιμάτη εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους.

Μάλιστα, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης συνομιλώντας με δημοσιογράφους επιβεβαίωσε πως 4 βουλευτές της κυβέρνησης έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για το όριο ηλικίας στα 15 έτη.

Πηγές της ΚΟ, πάντως, δεν απέκλειαν κάποιες αλλαγές ή νομοτεχνικές βελτιώσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημειώνοντας, όμως, πως τυχόν βελτιώσεις δεν θα αλλάζουν τον κορμό και τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

H μόνη αλλαγή, πάντως, μέχρι στιγμής είναι η αντικατάσταση του ιατρικού συμβουλίου, το οποίο θα γνωμοδοτεί στα άτομα που θα αιτούνται αλλαγή ταυτότητας φύλου, με μια διεπιστημονική επιτροπή, δηλαδή το θωρακίζει ακόμη περισσότερο.

«Όχι» πριν τα 18 έτη λένε οι ΑΝΕΛ

Την ίδια ώρα, ξεκάθαρο «όχι» στην αλλαγή φύλου στα 15 έτη λένε οι ΑΝΕΛ.

«Ως ΑΝΕΛ θέλουμε να διανύει το 18ο έτος της ηλικίας του. Να είναι 17 και μία ημέρα» είπε στη Βουλή ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Μάλιστα, έσπευσε να ξεκόψει κάθε συζήτηση για ρήγμα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ: «Είναι αστεία όσα ακούγονται περί δεδηλωμένης λόγω της διαφωνίας ανάμεσα στους 2 κυβερνητικούς εταίρους. Δεν υπήρχε και δεν θα υπάρξει ρήξη ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top