Αμανατίδης: Απαράδεκτο το βιβλίο Γεωγραφίας που παρουσιάζει ελληνικές περιοχές σαν «αλβανικές»

Δ. Καμμένος: Μοχλός της Τουρκίας το ζήτημα των Τσάμηδων

«Απαράδεκτο»  χαρακτήρισε  ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ.  Αμανατίδης το περιεχόμενο του  βιβλίου της Γεωγραφίας που διδάσκεται στα σχολεία της Αλβανίας και που εμφανίζει ελληνικές περιοχές σαν… αλβανικές!       

Απαντώντας συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένου ο κ. Αμανατίδης ανέφερε  ότι το υπουργείο Εξωτερικών  παρακολουθεί το θέμα με προσοχή και επισήμανε ότι «αυτές οι απαράδεκτες αναφορές στο βιβλίο Ιστορίας της Αλβανίας δείχνουν ότι η Αλβανία είναι εγκλωβισμένη σε αναχρονιστικές και απαράδεκτες μεγαλοϊδεατισμός τάσεις».   

Στην δευτερολογία του  ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι μέσω του ζητήματος της  Τσαμουριάς  «πιέζει η Τουρκία,  ξέρουμε τα δις που έδωσε και για να αναπτύξει μουσουλμανική πίστη στην Αλβανία, το συνδυάζω και με αιτήσεις στην Θράκη για «”τουρκικές ενώσεις”. Να τα προσέξουμε τα αλυτρωτικά ζητήματα. Τα  βλέπουμε και στα σχολεία Σκοπίων και πρέπει  να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί», ενώ ζήτησε «να στρέψουμε την προσοχή μας στην ΟΥΝΕΣΚΟ» και  να εμποδιστεί ευρωπαϊκή πορεία Αλβανίας αν δεν αφαιρεθούν τέτοιες αναφορές.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός  Εξωτερικών ανέφερε στην δευτερολογία του ότι το ζήτημα θα τεθεί στην ΟΥΝΕΣΚΟ,  στην  επόμενη διάσκεψη στην οποία θα συμμετάσχει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top