Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το Σύνταγμα ορίζει πότε γίνονται οι εκλογές» - Απάντηση στον Ντάισελμπλουμ

Τι είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ σε εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece

«Το Σύνταγμα ορίζει ότι οι εκλογές γίνονται όταν χαθεί η κυβερνητική πλειοψηφία ή όταν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας, χθες Δευτέρα, σε εκδήλωση του Harvard Business School Club of Greece και πρόσθεσε:

«Δεν είναι δουλειά κανενός να καθορίσει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για εκλογές στην Ελλάδα. Είναι μια εσωτερική υπόθεση που αφορά τη χώρα». 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι οι εκλογές δεν αποτελούν λόγο αστάθειας αλλά είναι ένας τρόπος να αποκτήσει η χώρα μια Κυβέρνηση «ικανή να της προσφέρει ένα επίπεδο ανάπτυξης που θα ικανοποιήσει τους πολίτες».

Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χρόνο διεξαγωγής των εκλογών μοιάζει να είναι απάντηση προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος διαμήνυσε «Κρατήστε τις εκλογές για το 2019», σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος».

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, στα οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει δεσμεύσει τη χώρα για την επόμενη πενταετία.

«Απαιτείται», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «μια νέα Κυβέρνηση ικανή να υλοποιήσει μια μεταρρυθμιστική ατζέντα. Μόνο έτσι θα προσελκύσουμε περισσότερους επενδυτές και θα ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπιστία».

«Οι Έλληνες», συνέχισε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, «δεν πρέπει να ξεχάσουν τι έγινε το 2015. Και δεν πρέπει να ξεχάσουν ότι είμαστε κοντά στο τέλος του 2017 και ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που είμασταν το 2014».

Ακόμη ανέφερε ότι ο λόγος που οι πιστωτές συμφώνησαν σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για αρκετά χρόνια ακόμη είναι η αναξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης ενώ ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο «για να μειώσει τους φόρους και όχι για να αυξήσει τις δαπάνες».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. «Πρέπει», επεσήμανε, «να αποκτήσουμε την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Όχι να τις υλοποιούμε επειδή μας επιβάλλονται αλλά διότι θέλουμε να καταστήσουμε την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «υπάρχει ξεκάθαρα ένα παράθυρο ευκαιρίας για ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη».

Εκτίμησε ότι τόσο ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Μακρόν όσο και η Γερμανίδα Καγκελάριος κυρία Μέρκελ θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία αυτή για να πραγματοποιήσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα σημαντικά βήματα προς την ολοκλήρωσή του. 

 

Ανέφερε, επίσης, ότι η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας δεδομένου ότι οι εξελίξεις στα ζητήματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της δημιουργίας ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής την επηρεάζουν άμεσα.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top