Βίζερ: «Η επιτροπεία στην Ελλάδα θα πάρει αρκετό καιρό»

Τι είπε για το δικό του μέλλον στο Euroworking Group

Μακρά η επιτροπεία στην Ελλάδα λέει ο Βίζερ

Κατηγορηματικός ότι η επιτροπεία στην Ελλάδα θα διαρκέσει πολύ και θα είναι και αρκετά αυστηρή ήταν ο επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, επισημαίνοντας μάλιστα σκωπτικά ότι ο ίδιος δε θα είναι εκεί για να δει το τέλος της.

 Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος τόνισε ότι «το πότε η Ελλάδα θα καταφέρει να φτάσει την αποπληρωμή στο 75% του χρέους εξαρτάται από τις συζητήσεις σχετικά με τις ωριμάνσεις αποπληρωμής» και πρόσθεσε με νόημα ότι «δεδομένου του μεγάλου ποσού και των μεγάλων περιόδων ωρίμανσης της αποπληρωμής, πιστεύω ότι θα υπάρξει μια σειρά από ζητήματα στην περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος που θα είναι πιο αυστηρή από ό,τι στην Ισπανία, για παράδειγμα». 

Όσο για την αξιολόγηση, ο επικεφαλής του EuroWorking Group επανέλαβε ότι είναι σημαντικό να τελειώσει το συντομότερο δυνατό, δηλαδή έως το τέλος του έτους και πως η εφαρμογή των προαπαιτούμενων είναι σημαντική.

Δεν διστάζει ακόμα να προειδοποιήσει ότι τυχόν μη έγκαιρη εφαρμογή των μέτρων θα επηρεάσει την ανάπτυξη και την σταθερότητα στη χώρα, ενώ αναφορικά με το χρέος σημείωσε ότι παρέμβαση θα υπάρξει μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top