Ευχαριστίες και… χιούμορ Τσακαλώτου σε Χόγιερ: Κανόνισα να βρέχει όπως στο Λουξεμβούργο!

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία της ΕΤΕπ στην Αθήνα

Ευχαριστίες και χιούμορ Τσακαλώτου σε Χόγιερ!

Με χιούμορ και θερμές ευχαριστίες υποδέχτηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τον Βέρνερ Χόγιερ κατά την τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της ΕΤΕπ στην Αθήνα.

«Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Χόγιερ για τη δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια για τη χώρα μας. Είναι μία δουλειά την οποία έχει κάνει με μεράκι και  την πιστεύει. Και αυτά τα έχουμε ήδη δει, τα βλέπουμε και θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε» είπε ο υπουργός Οικονομικών για τον επικεφαλής της ΕΤΕπ, ο οποίος είναι εκ των υποψηφίων -σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα- για να διαδεχθεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ.

Ο κ. Τσακαλώτος τον συνεχάρη για την επανεκλογή του, ενώ είχε διάθεση για… χιούμορ: «Είναι μεγάλη τιμή που ανοίγει εδώ αυτά τα γραφεία. Κανόνισα από το πρωί να έχει  καιρό που θα είναι σαν αυτόν του Λουξεμβούργου –με αέρα και σύννεφα -  για να μην στεναχωριέται… Έχω κανονίσει, επίσης, να βρέξει  σε δύο-τρεις ώρες για να έχει όλο το πακέτο»!

Συνεχίζοντας, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως «στη συζήτηση για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης είναι κοινή μας πίστη ότι η ΕΤΕπ μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για το μέλλον της Ευρωζώνης και της Ευρώπης» και τόνισε πως η ΕΤΕπ συνέχισε να επενδύει και στα δύσκολα χρόνια στη χώρα μας «καθώς έχουμε τώρα μία έκθεση 17 δισ. περίπου αυτής της τράπεζας στην Ελλάδα, και ως ποσοστό του ΑΕΠ σχεδόν φτάνει το 10%».

Μάλιστα, υπογράμμισε πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεν κάνει μόνο τις επενδύσεις που θα περίμενε κανείς από αυτήν αλλά «επενδύει και στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας, το χώρο της αστικής ανάπτυξης».

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως ο ίδιος ο Χόγιερ είπε πως η Ελλάδα είναι στις πρώτες τρεις χώρες στην εκμετάλλευση  και  είναι από τις πέντε χώρες μαζί με τη Γαλλία και τη Γερμανία που έχουν απορροφήσει πάνω από 1 δισ. ευρώ από το σχέδιο Γιούνκερ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top