Σφοδρή σύγκρουση Ντόρας – Καμμένου στη Βουλή

Άναψαν τα αίματα

Σφοδρή σύγκρουση Ντόρας – Καμμένου στη Βουλή

Σφοδρή σύγκρουση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ  της  Ντόρας Μπακογιάννη και του Πάνου Καμμένου λίγο πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που είχε ζητήσει η ΝΔ για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τις  συνομιλίες του με κρατούμενο.  

Ο κ.  Καμμένος ρώτησε,  μιλώντας από βήμα της Βουλής,  εάν ο Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη,   εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η Ντορα  Μπακογιάννη απαντώντας επί προσωπικού ζητήματος  χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «τζάμπα μάγκα» που από τη μία «προκαλεί να γίνει προανακριτική επιτροπή και από την άλλη κρύβεται πίσω από τις φούστες του κ.Τσίπρα προκειμένου να μην ψηφιστεί η εξεταστική», προκαλώντας τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.   «Εντάξει αφού σας ενοχλεί, πίσω από τα παντελόνια του κ. Τσίπρα»… διόρθωσε την έκφραση που χρησιμοποίησε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε ότι είναι γνωστό πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι  κουμπάρος της,  αφού την έχει παντρέψει και εκείνη έχει βαφτίσει τον γιο του.

Συνέχισε όμως την επίθεση κατά του κ. Καμμένου υποστηρίζοντας:  

«Θυμάμαι καλά τις εξαιρετικές σχέσεις που είχατε εσείς με τον κ. Μαρινάκη τον επισκεπτόσασταν  συχνά στο γραφείο του και τώρα τελευταία που είχατε δυσκολίες στέλνατε και τη σύζυγό σας να τον επισκεφθεί.  Το ψέμα κ. Καμμένε, έχει κοντά ποδάρια αν δεν θέλετε να γίνετε  ρόμπα σηκωθείτε τώρα και πείτε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν την εξεταστική επιτροπή».

Απαντώντας ο υπουργός Άμυνας ανέφερε  ότι τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησε μία φορά σε δεξίωση εφοπλιστή  και αρνήθηκε ότι η σύζυγός του τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του. Από την πλευρά του εξαπέλυσε επίθεση στην βουλευτή της ΝΔ κάνοντας λόγο για  1 εκατομμύριο το οποίο είχε βρεθεί στο πόθεν έσχες του συζύγου της  Ισίδωρου Κούβελου που όπως υποστήριξε προέρχεται από ναυτιλιακή εταιρεία που συνεργάζεται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και κατέληξε: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα».

Η κ. Μπακογιάννη λαμβάνοντας εκ νέου τον λόγο  μίλησε για «χυδαιότητα» και τόνισε ότι για την υπόθεση  η  ίδια ζήτησε την άρση  ασυλίας της και δικαιώθηκε πανηγυρικά στη δίκη που εν συνεχεία έγινε καθώς  η  υπόθεση δεν μπήκε στο  αρχείο.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως  η αναφορά που έκανε στο «ξεψάχνισμα» που είχε υποστεί μετά την απόφαση στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και το βέτο της κυβέρνησης Καραμανλή (στην οποία ήταν υπουργός Εξωτερικών) στην ένταξη των Σκοπίων. «Εμένα με έψαξαν μετά το Βουκουρέστι άνθρωποι σε  άλλο επίπεδο και δε μου βρήκαν τίποτα, οπότε αφήστε τα αυτά και τη λάσπη σε μένα» ανέφερε.  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top