Τσίπρας: Η ΝΔ θέλει να παρέμβει σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση

«Είστε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και συμφοράς» ανέφερε για την αξιωματική αντιπολίτευση

«Δουλειά των κομμάτων δεν είναι να παρεμβαίνουν ούτε να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Η κυβέρνηση δεν στοχοποίησε τον κ. Μαρινάκη, μόνο στωικά περιμένει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συζήτηση επί της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής που κατέθεσε η ΝΔ για την διερεύνηση των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με κρατούμενο.

«Γιατί επισπεύδετε, δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη; Ούτε κατασκευάζουμε κατηγορίες ούτε προκαταλαμβάνουμε αποφάσεις άλλοι είναι εκείνοι που κατασκευάζουν fake news και κατηγορίες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην  αξιωματική αντιπολίτευση για το ίδιο ζήτημα.  

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο επίσης για «σπουδή» της ΝΔ και για «αφήγημα της παρένθεσης,  της μη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης,  της επίσπευσης των εκλογών» όπως  και  πάνω από 15 αιτήματα παραιτήσεων υπουργών.  

«Θα ομολογούσα ευθαρσώς πως η ΝΔ του κ.Μητσοτάκη μας προσφέρει αντιπολίτευση των ονείρων μας, με τον  ακραίο πολιτικό λόγο που κινείται,  διαρκώς στα όρια του παροξυσμού,  χωρίς στρατηγική,  με θέσεις που δεν κρύβουν και με διαρκείς επιθέσεις δολοφονίας χαρακτήρων» ισχυρίστηκε ακόμη ο πρωθυπουργός ενώ επέκρινε τη ΝΔ ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεται «έχει να κάνει πολλές φορές με την εξυπηρέτηση συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών».

Στο ίδιο πνεύμα ανέφερε απευθυνόμενος και πάλι στη ΝΔ: «Δεν προσφέρετε καλές υπηρεσίες στον τόπο που η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα έχει διαρραγεί», ενώ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «δίνει την αίσθηση ότι πάσχει από σύνδρομο στέρησης εξουσίας και από εκεί πηγάζει και το άγχος πέρα από το κόστος για την οικονομία».  

Όπως συμπλήρωσε, «ταυτίζεστε με επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα με τρόπο που δεν ταιριάζει στην παράταξή σας.  Κατηγορείτε υπουργό της σημερινής κυβέρνησης γιατί εκλήθη από ένα κατάδικο για να του δώσει πληροφορίες για έγκλημα και εκείνος τον παρέπεμψε στην Δικαιοσύνη. Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από την Δικαιοσύνη;».

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας  Παραπολιτικά για δημοσίευμα σχετικά με τον κ. Κουρουμπλή και έκανε λόγο για «πλαστό βίντεο που  τον εμφανίζει δήθεν να χορεύει στην γιορτή του πλοιοκτήτη Κουντούρη». Σημείωσε μάλιστα  ότι «ακόμη και αν ήθελε κάποιος να καταλογίζει κάτι στον υπουργό Ναυτιλίας τον έκανε τώρα πιο συμπαθή».

Αναφέρθηκε όμως και στην πορεία της οικονομίας και ισχυρίσθηκε:   «Είστε αντιπολίτευση της πυρκαγιάς και συμφοράς γιατί όλοι πια κατανοούν ότι βρίσκεστε σε στρατηγικό αδιέξοδο. Το αφήγημα της καταστροφολογίας και της κατατρομοκράτησης των πολιτών έχει καταρρεύσει. Η χώρα βαδίζει με σταθερά βήματα στην έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Μόλις σήμερα και επισήμως βγήκαμε από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος που είμαστε από το 2009, και πριν από λίγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια που είναι στρατηγικής σημασίας για τον τόπο. Αυτό δεν θέλετε να καταλάβετε, αυτό δεν θέλετε να χωνέψετε».

Επιστρέφοντας στην συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Η αντιπολίτευση προεξοφλεί την έρευνα της ελληνικής δικαιοσύνης για ένα συγκεκριμένο επιχειρηματία. Γιατί άραγε μια ενδεχόμενη καταδίκη την αφορά;».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι λειτουργεί ως «μηχανισμός προστασίας και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδιασμών» και ότι  «πολιτεύεται με θέσεις που δεν κρύβουν το αντικοινωνικό μένος της ηγετικής ομάδας της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top