Πέθανε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Βάρφης

Συλλυπητήρια από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Πέθανε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Βάρφης

Έφυγε χθες από τη ζωή, ο πολιτικός και πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Βάρφης, σε ηλικία 90 ετών. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στην Αίγινα.

Ο Γρηγόρης Βάρφης γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα και σπούδασε νομικά και οικονομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Παρισιού. Ακολούθησε τον Ανδρέα Παπανδρέου και δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ, κυρίως σε θέματα ευρωπαϊκής και εξωτερικής πολιτικής.

Διετέλεσε εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Συντονισμού (21 Οκτωβρίου 1981 - 2 Ιανουαρίου 1982), εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών (2 Ιανουαρίου 1982 - 17 Ιανουαρίου 1984), ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ (1984 - 1985) και επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της τότε ΕΟΚ από το 1985 μέχρι το 1989.

Συλλυπητήρια από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια του Γρηγόρη Βάρφη και αναφέρθηκε στη συμβολή του στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδος, για την ένταξη της οποίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια υπήρξε ένας από τους βασικούς συντελεστές.

«Ως μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως ευρωβουλευτής, υπηρέτησε το ευρωπαϊκό ιδεώδες και εκπροσώπησε την Ελλάδα με αξιοπρέπεια, αποτελεσματικότητα και ευθύνη. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top