Αντίδραση Γαβρόγλου για δέσμευση Μητσοτάκη περί ιδιωτικών πανεπιστημίων

«Δεν είναι περίεργο να μιλάει με φοιτητές δημόσιων πανεπιστημίων και να τους λέει ότι θα ιδρύσω ιδιωτικά;» τόνισε ο υπουργός Παιδείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με πρωτοετείς φοιτητές δεσμεύτηκε για τη λειτουργία και ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, όπως σας ενημερώσαμε χθες στο star.gr, προκαλώντας την αντίδραση του αρμόδιου υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

«Όχι μόνο δεν θα εξάγουμε φοιτητές αλλά θα εισάγουμε. Θα αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν είναι περίεργο να μιλάει με φοιτητές δημόσιων πανεπιστημίων και να τους λέει ότι θα ιδρύσω ιδιωτικά; Τι σημαίνει θα ιδρύσω; Υπάρχει και ένα Σύνταγμα ξέρετε. Εμείς είμαστε υπέρ των δημόσιων πανεπιστημίων» τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Όπως εξηγούν στην Πειραιώς, η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι ψηλά στην ατζέντα τους για την επόμενη συνταγματική αναθεώρηση. Θεωρούν πως μέσω αυτής της οδού η Ελλάδα μπορεί να γίνει περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε εναντίον του νόμου Γαβρόγλου για την λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων.

«Το πανεπιστήμιο χάνει μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις αρκετούς βαθμούς αυτονομίας. Ελέγχεται πολύ αυστηρά από το υπουργείο παιδείας και δεν έχει την διασύνδεση με την πραγματική οικονομία, με την αγορά» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Και όλα αυτά την ώρα που σε λίστα ένθετου της βρετανικής εφημερίδας "The Times" δείχνει πως μόνο ένα ελληνικό πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, είναι μέσα στις πρώτες 350 θέσεις παγκοσμίως, με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις θέσεις 401-500 και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Αθηνών να ακολουθούν στις θέσεις 501-600.

Την ίδια ώρα ένθετο της βρετανικής εφημερίδας "The Times" παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο Κρήτης κορυφαίο, μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων, ενώ στην παγκόσμια λίστα έρχεται στις θέσεις 301 έως 350.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top