Μητσοτάκης σε φοιτητές: Αυτό το επίπεδο ζωής και εκπαίδευσης δεν μας ταιριάζει

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την Παιδεία

Μητσοτάκης σε φοιτητές: Αυτό το επίπεδο δεν μας ταιριάζει

«Συμβιβαζόμαστε, αργά αλλά σταθερά, με ένα συνολικό επίπεδο ζωής και εκπαίδευσης που δεν μας ταιριάζει και δεν μας αξίζει. Δεν σας αξίζει», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με πρωτοετείς φοιτητές στην Αθήνα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της νέας γενιάς να προοδεύσει αλλά και τον προβληματισμό του για την κατεύθυνση στην οποία βαδίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο.

«Χάνει - μετά και τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις - αρκετούς βαθμούς αυτονομίας. Δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει αυτά που θέλει. Ελέγχεται πολύ αυστηρά από το υπουργείο Παιδείας. Και δεν έχει τη διασύδενση με την πραγματική οικονομία, με την αγορά» δήλωσε  ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως πρέπει να συνδέσουμε την αγορά με τα πανεπιστήμια.

«Να ανοίξουμε τα ιδρύματα. Ώστε να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία στη διαμόρφωση των προγραμμάτων τους. Και να σας δώσουμε τη δυνατότητα να κάνετε πρακτική ενώ, μέσα από την έρευνα, στόχος είναι να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία start ups» ανέφερε επίσης ο αρχηγός της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση του πανεπιστημίου, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιτρέψει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, πάντοτε με αυστηρά κριτήρια αδειοδότησης και έλεγχο, ενώ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα «ράβε - ξήλωνε» και τα «μπρος - πίσω» στην Παιδεία. «Παίζει με την αγωνία των παιδιών και των γονέων» ανέφερε χαρακτηριστικά.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top